Αφιέρωμα στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά Δράσεις Ευαισθητοποίησης

Ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Λαογραφικό – Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης και τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, οργανώνει αφιέρωμα στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Το αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη από 10 έως 12 Μαρτίου 2017, περιλαμβάνει:  
Παρασκευή 10 Μαρτίου
Κοβεντάρειο ώρα 19:00
Προβολές Εθνογραφικών Ντοκιμαντέρ (Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου).
Σάββατο 11 Μαρτίου
2ο – 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης, ώρα 9.30
Επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης με θέμα την ανάδειξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην εκπαιδευτική πράξη.
Κοβεντάρειο, ώρα 17:30
Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και το δρώμενο των Μωμόερων σε οκτώ χωριά της Κοζάνης. Εορταστικές εκδηλώσεις με παρουσίαση του εθίμου.
Χαιρετισμοί
-Λευτέρης Ιωαννίδης, Δήμαρχος Κοζάνης
-Σάββας Ζαμανίδης, Δήμαρχος Εορδαίας
-Φάνη Φτάκα – Τσικριτζή, Πρόεδρος Οργανισμού Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης.
-Σταυρούλα Φωτοπούλου, Διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.
-Ζήσης Σκαμπάλης, Δ/ντής Λαογραφικού Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης.
Εισηγήσεις
18:00 – 18:15 Μυροφόρα Ευσταθιάδου, υποψήφια διδάκτωρ Λαογραφίας, εισηγήτρια του θέματος των Μωμόερων για την ένταξή του στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο στοιχείων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
18:15 – 19:30 Εκπρόσωποι των 8 κοινοτήτων (Αγίου Δημητρίου, Αλωνακίων, Πρωτοχωρίου, Σκήτης και Τετραλόφου Κοζάνης και Ασβεστόπετρας, Καρυοχωρίου και Κομνηνών Εορδαίας).
Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης, ώρα 20:30
Εορταστική εκδήλωση για την ένταξη των Μωμόερων στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Στοιχείων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Χαιρετισμοί:
-Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης
-Δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης
-Κώστας Αλεξανδρίδης, ηθοποιός-σκηνοθέτης και πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόεροι»
Το δρώμενο των Μωμόερων

You may also like...