Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλα παιδιά και ενήλικες με την Καλλιόπη Λιαδή στο Κέντρο Απόκεντρο στην Νεάπολη Εξαρχείων

“Κλωστή απ΄ το φεγγάρι, βελόνι απ΄ τον ήλιο”

αφήγηση παραμυθιών για μεγάλα παιδιά και ενήλικες

με την Καλλιόπη Λιαδή

Αυλούς και κιθάρα παίζει ο Φώτης Μυλωνάς

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου, στις 9μ.μ., ο Χώρος καλλιτεχνικής συλλογικότητας Κέντρο Απόκεντρο (Σεργίου Πατριάρχου 7 και Ασκληπιού, Νεάπολη Εξαρχείων) φιλοξενεί την αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή και το μουσικό Φώτη Μυλωνά σε μια ατμοσφαιρική παράσταση αφήγησης με τίτλο “Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄τον ήλιο”.

Ένας μανδύας που πετάει, ο ήλιος και το φεγγάρι, ένας κυνηγός που επιστρέφει από τον κάτω κόσμο, μια γυναίκα με χέρια από φως, ένας ψαράς που ανακαλύπτει τη λύτρωση μέσα στη θάλασσα μας ταξιδεύουν στον ουρανό, σε ένα βασίλειο μαγεμένο, σε ένα ξέφωτο, σε μια άγρια χαράδρα, στο βυθό. Οι ήρωες των επιλεγμένων παραμυθιών, μέσα από τις περιπέτειες τους, βαδίζουν προς ένα μονοπάτι πνευματικού αναστοχασμού και αποκάλυψης, και όλοι είμαστε καλεσμένοι να τους ακολουθήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί τους.

Τα παραμύθια προέρχονται από την Ελλάδα, τον Καύκασο, τις Φιλιππίνες και την Αφρική.

Ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς συνοδεύει την αφήγηση με φλάουτο, νέυ και κιθάρα και δημιουργεί μελωδικά τοπία και γέφυρες, καθώς τα παραμύθια συνομιλούν με τη μουσική.  Τα παραμύθια πλαισιώνονται από τραγούδια που τραγουδάει η Καλλιόπη Λιαδή.

Η αφήγηση απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά και ενήλικες.

Διάρκεια: 75 λεπτά

Είσοδος: 7 ευρώ – Mειώμενο (άνεργοι, πολύτεκνοι) 5 ευρώ

Πότε: Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, 9μ.μ. (Μεγάλη Δευτέρα)

Πού: Κέντρο Απόκεντρο (Σεργίου Πατριάρχου 7, Νεάπολη Εξαρχείων)

Πληροφορίες – κρατήσεις: 213 043 6551

Λόγω μικρής χωρητικότητας οι κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Καλλιόπη Λιαδή

calliope.liadi@gmail.com

6944 991 016

 

 

Οι συντελεστές

 

Καλλιόπη Λιαδή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στο Brooklyn College (CUNY) στη Νέα Υόρκη (1990-1995). Έχει έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (παραγωγή και διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων, επιμέλεια εκθέσεων, συμμετοχή σε εκθέσεις, πολιτιστικά δρώμενα, θεατρικές ομάδες, μουσικά σχήματα κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί αποτέλεσαν η εγκατάσταση της στη Χίο και η δημιουργία της πολιτιστικής δράσης «Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη» (2006 – 2014).

Τα τελευταία χρόνια μπήκε στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά και δημιουργεί εικόνες με τον προφορικό λόγο. Παράλληλα με τις ατομικές της αφηγήσεις, είναι μέλος της ομάδας αφήγησης “Χειλια λένε Παραμύθια“.

Συνεργάστηκε με την πολιτιστική ιστοσελίδα “Απλωταριά”, κυρίως, ως παραγωγός της εκπομπής-podcast “Ανοιχτά Ημερολόγια“. Από πέρσι η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Πέμπτη, 8-9μ.μ., στο διαδικτυακό “Πορτοκαλί Ραδιόφωνο”. Από το 2016 συντονίζει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στην “Ομάδα έκφρασης και παιχνιδοπλασίας Αερικό”.

Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και το φως.

Φώτης Μυλωνάς

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Χίο. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική μελετώντας κιθάρα, πιάνο και ηλεκτρικό μπάσο. Σπούδασε μεταξύ άλλων φλάουτο με τον Σταμάτη Πρωτόπαπα, ανώτερα θεωρητικά με τον Κώστα Κλάββα και ιστορία και μορφολογία της μουσικής με τον Αμάραντο Αμαραντίδη.

Από το 1987 ασχολήθηκε με συνθετητές, χρησιμοποιώντας έως και σήμερα ηλεκτρονικούς υπολογιστές ως εργαλεία σύνθεσης μουσικής και ηχητικών εφέ. Παράλληλα μελέτησε παραδοσιακά μουσικά όργανα. Το 1991 ξεκίνησε να γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και αργότερα για χορό κλπ.

Εκτός από την ιδιότητα του συνθέτη και ενορχηστρωτή, έχει στο ενεργητικό του, ως μουσικός, συμμετοχές τόσο σε ηχογραφήσεις (μουσικές για θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, δισκογραφία κλπ) όσο και σε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με σχήματα αυτοσχεδιαζόμενης, world jazz, ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης αλλά και κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

You may also like...