Αυγουστιάτικη Φεγγαροβραδιά – Συγκρότημα ΑΡΜΟΣ την Δευτέρα 11 Αυγούστου

augoustiatikh feggarovradiaΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Αυγουστιάτικη φεγγαροβραδιά
Συντροφιά με το ολόγιομο φεγγάρι θα απολαύσουμε μια βραδιά χαράς δίπλα σε ένα μεταβυζαντινό μνημείο, την Παναγία Κεραγωνιώτισσα, με τις μελωδίες του συγκροτήματος «Αρμός», Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014, ώρα 20.30. Οι φεγγαρόλουστες νύχτες του Αυγούστου γίνονται μαγικές, παίρνουν άλλες διαστάσεις, όταν τις ζούμε με ωραίες μουσικές σε ξεχωριστούς τόπους που αναδεικνύονται και γίνονται σημεία αναφοράς.
Ο ναός της Παναγίας της Κεραγωνιώτισσας, αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Βουλισμένη και Λατσίδα. Είναι ναός μονόχωρος, καμαροσκέπαστος, μικρών διαστάσεων. Ήταν διακοσμημένος με τοιχογραφίες, τμήμα των οποίων σώζεται στην κόγχη του ιερού και στον ανατολικό του τοίχο. Ο Gerola σημειώνει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη Φιλοξενία του Αβραάμ, την Παναγία και κάποιους ιεράρχες. Χρονολογείται από τους μελετητές στο 14ο αιώνα και θεωρείται πως κάποτε αποτέλεσε καθολικό μοναστηριού, από το οποίο δε σώζονται άλλα κατάλοιπα. Ο περιβάλλων χώρος είναι ειδυλλιακός με τεράστιες δρυς.
Το συγκρότημα «Αρμός», γνωστό για το ιδιαίτερο Μεσογειακό ύφος και την πρωτότυπη χρήση παραδοσιακών και σύγχρονων ηχοχρωμάτων, θα παρουσιάσει τραγούδια από τις δισκογραφικές δουλειές του (Αμόνι και Νερό, Άνεμοι και Παλίρροιες, Μια Σταγόνα Φως), ξεχωριστές διασκευές τραγουδιών γνωστών Ελλήνων μουσουργών, ενώ δεν θα λείψει η αναφορά στη μουσική της Κρήτης. «Αρμός» είναι οι Λευτέρης Μουρτζάκης στο τραγούδι, Απόστολος Ξυριτάκης στο πιάνο και ο Μάνος Σμαργιανάκης στο τραγούδι και την κιθάρα, ενώ πλαισιώνονται από τους δεξιοτέχνες μουσικούς Νίκο Βογιατζάκη στην ηλεκτρική κιθάρα, Στέφανο Κουρουπάκη στο μπάσο, Παναγιώτη Μαυράκη στα τύμπανα και Χρήστο Ζιούτη στο βιολί.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τις τοπικές κοινότητες Βουλισμένης και Λατσίδας, που θα αναλάβουν και τη φιλοξενία όλων των συμμετεχόντων.

You may also like...