ΑΤΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

lalalaΟ Δήμος Ελευσίνας συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα για την υλοποίηση του θεσμού του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος. Στο πλαίσιο του Αττικού Σχολείου πραγματοποιείται δεκαήμερο διεθνές θερινό σχολείο στο Παλαιό Ελαιουργείο του Δήμου Ελευσίνας.
Η διαρκής μελέτη και παρουσίαση του έργου των τριών μεγάλων τραγικών ποιητών αποτελεί έναν από τους κεντρικότερους άξονες του καλλιτεχνικού έργου του οργανισμού Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα που δρα με την καθοδήγηση της Μάρθας Φριντζήλα.

Η επιλογή για την ενασχόληση με το αρχαίο δράμα σχετίζεται άμεσα με τη γλώσσα και τον τόπο στον οποίο ζουν και δημιουργούν τα μέλη του οργανισμού. Στόχος της συνεργασίας του Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα με τον Δήμο Ελευσίνας αποτελεί η δημιουργία ενός ισχυρού θεσμού με διεθνή προσανατολισμό για τη μελέτη του αρχαίου δράματος όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο αλλά σε όλα τα στάδια της εκπόνησης μιας παράστασης.

Κύριο αντικείμενο για τον πρώτο τριετή κύκλο λειτουργίας του θεσμού είναι η υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος με θέμα τις τραγωδίες ”BAKXEΣ” του Ευριπίδη, ”ΑΙΑΣ” του Σοφοκλή και ”ΠΕΡΣΕΣ” του Αισχύλου.Το ετήσιο πρόγραμμα για την περίοδο 2012-2013 αφορά τις ”BAKXEΣ” του Ευριπίδη

Το δεκαήμερο διεθνές θερινό σχολείο (1-10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013) περιλαμβάνε
  • Σεμινάρια και masterclasses από καταξιωμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες
  • Θεατρικά και μουσικά εργαστήρια
  • Ομιλίες και διαλέξεις από ακαδημαϊκούς και καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Προβολές αρχειακού υλικού παραστάσεων αρχαίου δράματος
  • Ανοιχτές πρόβες στον χώρο
  • Παραστάσεις
  • Θεατρικά δρώμενα
  • Μουσικά δρώμενα
  • Εκπαιδευτικές εκδρομές
  • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Επίτιμοι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι η Μαρία Φαραντούρη και οι MAZAHER ENSEMBLE, εκπρόσωποι της θεραπευτικής μουσικής zar από την Αίγυπτο.
Οι MAZAHER ENSEMBLE θα παραδώσουν masterclass και θα πραγματοποιήσουν μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη μεγάλη συναυλία στο θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου στις 10 Ιουλίου 2013.

Οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων και το αναλυτικό πρόγραμμα του θερινού σχολείου θα ανακοινωθούν από το site του Αττικού Σχολείου www.attikosxoleio.gr

Για εγγραφές και πληροφορίες απευθυνθείτε στο:
info@attikosxoleio.gr
Tο θεσμό στηρίζουν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου και η Διεθνής Αμνηστία.Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

 


You may also like...