Ας συναντηθούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πύργου

Την Κυριακή 18 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2014, η Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων & η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, εορτάζουν το νέο, διαχρονικό αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξεναγήσεις από 10.00 ως 15.00. Πρόκειται για το 7ο Αρχαιολογικό Μουσείο που αποκτά η Ηλεία, μετά την Μουσειακή Τριλογία της Ολυμπίας, τα δυο Μουσεία της Ήλιδος και το Μουσείο των Ιπποτών και της Φραγκοκρατίας στο Χλεμούτσι.
Προσκαλούμε όλους να διαβείτε την πύλη της αρχοντικής, πάλαι ποτέ Δημοτικής Αγοράς του Πύργου και να χαρείτε τον «Βενιαμίν των Μουσείων της Ηλείας», το πλέον πρόσφατα ολοκληρωμένο και ένα από τα σπουδαιότερα έργα πολιτισμού στην Δυτική Ελλάδα. Αποτέλεσμα πολυετούς μόχθου, αγάπης και μέριμνας πλειάδας λειτουργών και υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, το μουσείο φιλοξενεί εντυπωσιακά ευρήματα από την Ηλεία, που παρουσιάζουν με καλαίσθητο και εύληπτο τρόπο την ιστορία του τόπου, από τους προϊστορικούς ως και τους μεταβυζαντινούς χρόνους.
Η Διεύθυνση και το προσωπικό των συναρμοδίων Εφορειών, σας καλούν να ζήσετε την εμπειρία της επίσκεψης σε έναν χώρο Υψηλής Αισθητικής, Μνήμης, Τέχνης και Παιδείας, του οποίου η εξερεύνηση δημιουργεί αυτομάτως ψυχική και πνευματική ανάταση. Με την φυσική σας παρουσία θα διαπιστώσετε ότι ευλόγως έχει χαρακτηρισθεί ως « το διαμάντι της ηλειακής πρωτεύουσας».
Ποικίλες δράσεις έχουν προγραμματισθεί, επίσης, για το διάστημα από 3 Μαΐου έως 18 Ιουνίου 2014 σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα: εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων και λεπτομέρειες για τις συναφείς εκδηλώσεις θα βρείτε μέσω του συνδέσμου:
http://network.icom.museum/icom-greece/drastiriotites/diethnis-imera-moyseion/

You may also like...