Αρχιτεκτονική και Μίνιμαλ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ σε συνδιοργάνωση με το Πολυτεχνείο Κρήτης, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας των μελλών της ΕΦΕ Κρήτης τμήματος Χανίων «Αρχιτεκτονική και Μίνιμαλ», στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, 5-11 Φεβρουαρίου 2019.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης : 10.00-13.00 και 18.00-21.00 καθημερινά
Είσοδος ελεύθερη

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, θα μιλήσουν οι :
– Νικόλαος Σκουτέλης
«Η φωτογράφηση της αρχιτεκτονικής στις μέρες μας»
– Αλεξάνδρα Κουρουτάκη
«Η αισθητική του Μινιμαλισμού ή η τέχνη του ελάχιστου στις εικαστικές τέχνες και στη φωτογραφία»

Ο Δρ. Νικόλαος Σκουτέλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με γνωστικό αντικείμενο τον «Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό, Τόπο, Τοπίο & amp; Περιβάλλον». Είναι Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πτυχιούχος αρχιτέκτων του I.U.A.V της Βενετίας. Μαζί με τον Φλάβιο Ζανόν από τον Ιούλιο 1987 εργάστηκε στη Βενετία και από το 1993 έως σήμερα στο Ηράκλειο, σε δημόσια και ιδιωτικά έργα, συμμετέχοντας παράλληλα σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Θεωρητικά του πονήματα αφορούν στην αρχιτεκτονική και στην πόλη της αναγέννησης, στη θεωρία της αποκατάστασης και στη συμβολή της ιστορίας ως εργαλείο στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
Η Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη εργάζεται ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ιστορία της τέχνης του Πανεπιστημίου Bordeaux Montaigne και μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Γαλλική Φιλολογία του Ε.Α.Π. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α και πτυχιούχος Σχολής πιάνου του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών.

Αρχιτεκτονική και Μίνιμαλ
Διάρκεια έκθεσης 5-11 Φεβρουαρίου 2019. Ώρες 10.00-13.00 και 18.00-21.00 καθημερινά
Είσοδος ελεύθερη

You may also like...