Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

afigisiΣτο πλαίσιο του πνεύματος των Χριστουγέννων, το Αρ-χαιολογικό Μουσείο Πέλλας θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, Ώρα: 11.00
«Ο κόσμος των αρχαίων στο χριστουγεννιάτικο δέ-ντρο»: στολισμός του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Αρχαιο-λογικό Μουσείο Πέλλας από τους μαθητές της Στ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας και του Κέντρου Δημιουργικής Απα-σχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Πέλλας με αντίγραφα ευρημάτων του Μουσείου, τα οποία θα κατασκευάσουν οι ίδιοι, στέλνοντας τις δικές τους ευχές για τα φετινά Χριστούγεννα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μουσική και τραγούδια το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.
Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, Ώρα: 17.30
«Οι καλικάντζαροι στον μύλο»: παιδιά και ενήλικες θα βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από την αφήγηση παραμυθιών του Δωδεκαημέρου, τότε που οι καρκάντζαλοι, τα παγανά, παρατούσαν τα πριόνια και τα τσεκούρια τους, ανέβαι-ναν πάνω στη γη, πείραζαν τους ανθρώπους και τα καμώματα τους γενήκαν παραμύθια. Πρόγραμμα αφήγησης αμιγώς χρι-στουγεννιάτικο, αντλημένο από τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας, διανθισμένο με κάλαντα και ευχές από όλη την Ελλάδα. Παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να κά-νουν ένα ταξίδι και να γνωρίσουν τις παραδόσεις από διάφορα μέρη της χώρας μας. Να ακούσουν κάλαντα από τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ικαρία, ευχές από την Αγιάσο της Μυτιλήνης μα και πειράγματα από τα Βράσταμα Χαλκιδικής. Ένα απόγευμα γεμάτο παραμύθια που θα αφηγηθεί με τον δικό της τρόπο η Ανθή Θάνου και θα συνοδέψει με μουσική ο Αλέξης Μακρής.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Δωρεά Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Δασαρχείο Αριδαίας

You may also like...