Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

clip_image002Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2013
«Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική αλλαγή.

Η ΛΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου των Μουσείων (ICOM), συνδιοργανώνοντας στις 18 και 19 Μαΐου μια σειρά εκδηλώσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  1. Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 6:30 εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο:

«Δες το με άλλο μάτι…

Φωτογραφίζοντας τα μνημεία του τόπου μας»

Θα παρουσιαστούν έργα νέων φωτογράφων από τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας και το Καλλιτεχνικό Στέκι. Οι καλλιτέχνες κινούμενοι στον θεματικό άξονα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου): «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική αλλαγή».  εμπνέονται από τα μνημεία της Μεσσηνίας και δημιουργούν αποτυπώνοντας με τη δική τους ματιά το παρελθόν!

Η έκθεση πραγματοποιείται από 18 έως 26 Μαΐου με την Ευγενική Υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  1. 18 Μαΐου Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

«το Μουσείο Αγκαλιάζω

Μαθαίνουμε το Μουσείο και Παίζουμε Ανασκαφή!»
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και παιδιά 8-12 ετών.
Σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την ΛΗ΄ΕΠΚΑ.

Ώρα πραγματοποίησης: 11:00 -12:30 μ.μ
(πληροφορίες Κ. Τζαμουράνη – Μ. Τσουλάκου – Π. Τσακανικου,
τηλ. επικοινωνίας: 27210-63100 (εσωτ. 3).

  1. 19 Μαΐου Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

«Στα μονοπάτια της βυζαντινής Μεσσηνίας»

Απευθύνεται σε ενήλικες. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που αρχικά σχεδιάστηκε για μαθητές δημοτικού, από την 26ης ΕΒΑ, τους δίνεται η ευκαιρία να γίνουν ξανά παιδιά!

Ώρα πραγματοποίησης: 11:00 π.μ.
(πληροφορίες Τ. Γερολύμου – Γ. Γρηγοροπούλου   27210-22534)

  1. Aνοιχτή πρόσκληση στις ιστοσελίδες του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας και της 26ης Ε.Β.Α. στο facebook (Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, official και Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18-19/5/2013 (26η ΕΒΑ)) για την ανάρτηση φωτογραφιών, βίντεο κ.λ.π. με θέμα τα μνημεία της Μεσσηνίας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι απαραίτητο να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 17 Μαΐου.

You may also like...