Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

imageΗ ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2013 και προσκαλεί τους συμπολίτες μας να τη γιορτάσουν μαζί της!

Το φετινό θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τίτλο Μουσείο (μνήμη + δημιουργικότητα) = κοινωνική αλλαγή είναι αφιερωμένο στη συμβολή που έχουν τα μουσεία στην κοινωνική αλλαγή, μέσα από την προαγωγή της Μνήμης και της Δημιουργικότητας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, ως κοινωνικός χώρος συνύπαρξης, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και ανταλλαγής ιδεών θα προσφέρει στους επισκέπτες μια διαφορετική μουσειακή εμπειρία μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων με επίκεντρο τη μουσική, τον χορό, τη ζωγραφική έκφραση και την αρχαιολογία.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013, 19:30, Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

  • Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης με τίτλο Μνημοϊστορίες: Αρχαιολόγοι ανακαλούν στη μνήμη τους μικρές ιστορίες ανασκαφής.
    • Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών έργων των μαθητών του 3ου Λυκείου Κομοτηνής με θέμα τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής (σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης).
    • Εικαστική δράση ζωγραφικής σε μεγάλη επιφάνεια (σε συνεργασία με την εικαστική ομάδα του Συλλόγου Lions Κομοτηνής «ΟΡΦΕΑΣ»).

Σάββατο 18 Μαΐου 2013, 21:00, Κήπος Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής

  • Θεματική βραδιά Αργεντίνικου τάγκο στον προαύλιο χώρο του μουσείου από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Alma Libre.

Το Σάββατο, 18 Μαΐου 2013, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής θα παραμείνει ανοιχτό έως τη 01:00, στα πλαίσια του παράλληλου εορτασμού της Νύχτας των Μουσείων.

Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

O Προϊστάμενος της Εφορείας κ.α.α.

Δημήτρης Μάτσας
Αρχαιολόγος με βαθμό Β΄

You may also like...