Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

kyfk«Διαβάζω μέσα στο νερό το άλφα, το βήτα και το ρω»:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.

Η ΛΔ΄ ΕΠΚΑ σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαβάζω μέσα στο νερό το άλφα, το βήτα και το ρω» για παιδιά, που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας από τη «Νουτοπία», σύλλογο για την αισθητική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, στις 19 Μαΐου 2013 και ώρα 11.30 το πρωί. Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, η οποία φέτος στέλνει το μήνυμα «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ιστορία του κόσμου και του πολιτισμού μέσα από το στοιχείο του Νερού ανακαλώντας και προσωπικές τους μνήμες και εμπειρίες.

Μια σταγόνα ταξιδεύει από τους προϊστορικούς δεινόσαυρους, την Τρωική εκστρατεία και το Αμίλητο Νερό … στο καθημερινό ποτήρι μας. Η μυθολογία του νερού, οι υδάτινοι θεοί και θεές, οι νεοελληνικές παραδόσεις και τα έθιμα, η χριστιανική λατρεία και η διαχείριση του νερού από τον σύγχρονο άνθρωπο ενεργοποιούν τη μνήμη μας και μας υπενθυμίζουν τη φροντίδα του περιβάλλοντος και του πλανήτη. Σσσς… Το νερό μιλάει. Ας το ακούσουμε!

Τέλος, θα παρακολουθήσουν μια σύντομη εκπαιδευτική προβολή, θα παίξουν βιωματικά παιχνίδια και θα στήσουν ένα πρωτότυπο εικαστικό εργαστήρι με δικές τους δημιουργίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών μαζί με τους συνοδούς τους, μόνο κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 24410-61564, Λευκή Θεογιάννη & Φωτεινή Σοφιανού. Αριθμός θέσεων περιορισμένος.

Με εκτίμηση
Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Μαρία Βαϊοπούλου
Αρχαιολόγος με βαθμό Β΄

You may also like...