Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

fdjd«Χώμα και Νερό»

21 Μαΐου 2013: Ημέρα Κεραμικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.

Η ΛΔ΄ ΕΠΚΑ σας προσκαλεί στο βιωματικό εργαστήριο «Χώμα και Νερό» που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 και ώρα 10.00 το πρωί. Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, η οποία φέτος στέλνει το μήνυμα «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή.

Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου και σε συνεργασία με τους ντόπιους αγγειοπλάστες Βασίλειο Θώδο και Παρασκευή Τσιανάκα θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο παραγωγής αγγείων σε κεραμικό τροχό και στο χέρι, απευθυνόμενο κυρίως σε παιδιά. Σκοπός είναι τα παιδιά να έρθουν σε άμεση επαφή τόσο με το υλικό (πηλός) και τη μέθοδο κατασκευής ενός αγγείου, όσο και με τη δημιουργική διαδικασία της εξέλιξης ενός άμορφου κομματιού λάσπης στο αντικείμενο που καταλήγει να εκτίθεται στο Μουσείο, και να διασκεδάσουν με τις δικές τους πρότυπες δημιουργίες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν (τηλ. επικοινωνίας 24410-61564, Λευκή Θεογιάννη & Φωτεινή Σοφιανού).

Με εκτίμηση
Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Μαρία Βαϊοπούλου
Αρχαιολόγος με βαθμό Β΄

You may also like...