Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

imageΟ Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης και ο Αρμενικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Χαμασκαΐν” σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον κορυφαίο Αρμένιο συνθέτη ARAM CHATCHATURIAN με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 110 ετών από την γέννησή του. Στο έργο και στην ζωή του μεγάλου μουσουργού καθώς και στους δεσμούς του με την πόλη της Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί ο ομότιμος καθηγητής της μουσικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Θέμελης και εν συνεχεία θα ακολουθήσει συναυλία με έργα του συνθέτη.

Συγκεκριμένα, το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία έργα για πιάνο του συνθέτη, τη δεξιοτεχνική Toccata, to Waltz Masquerade και τον πασίγνωστο Χορό των Σπαθιών από το μπαλέτο “Γκαϊανέ” που θα εκτελεστούν από την διακεκριμένη πιανίστα Χασμίκ Αταμπεκιάν και θα ολοκληρωθεί  με το περίφημο τρίο του, για κλαρινέτο, βιολί και πιάνο σε σολ ελάσσονα, έργο της νεότητας με έντονες επιρροές από την λαϊκή μουσική παράδοση της Αρμενίας. Το έργο θα παρουσιάσουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Βαρβάρα Βενετικίδου (κλαρινέτο), Κώστας Παυλάκος (βιολί) και Νουνέ Δονικιάν (πιάνο).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 6 Ιουνίου 2013 στις 8:30 μμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο.

You may also like...