Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Καλοκαιρινές Εξερευνήσεις 2013

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

afisaΤο τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στα καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά.

Ο Β΄ κύκλος των καλοκαιρινών εργαστηρίων έχει τίτλο «Άνθρωπος και φύση, από το μύθο στο σήμερα». Τα παιδιά σε ρόλο εξερευνητή θα περιδιαβούν τις εκθέσεις του μουσείου, λύνοντας γρίφους και παρατηρώντας αντικείμενα ώστε να ανακαλύψουν στοιχεία και να ξετυλίξουν την ιστορία του Επιμηθέα, του τιτάνα που μοίρασε τα χαρίσματα σε όλο το ζωικό βασίλειο.
Στη συνέχεια θα αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, στο εργαστήρι χειροτεχνίας!
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 7 έως 9 ετών και θα υλοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) για το χρονικό διάστημα από Τρίτη 23 Ιουλίου έως και Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013.

Οι ώρες διεξαγωγής είναι από τις 10:00 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. κι η ώρα προσέλευσης είναι 09:50 π.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΜΘ, στο τηλ. 2310 830538 (εσωτ.119) από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου τις ώρες 13:00 μ.μ. – 15:00 μ.μ.

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

Να σημειώσουμε ότι ο Α’ κύκλος των καλοκαιρινών εργαστηρίων με τίτλο: «Φύση και Φαντασία – από χώμα και νερό: γνωριμία με τον πηλό» ολοκληρώθηκε. Oι συμμετέχοντες με ενθουσιασμό και μεράκι δημιούργησαν έργα από πηλό, ενώ όλοι και όλες θέλησαν να δοκιμάσουν να χειριστούν τον τροχό πάντα με την εποπτεία και τη βοήθεια του κεραμέα Ανδρέα Χαραλαμπίδη, τον οποίο για μία ακόμη φορά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την εθελοντική συμμετοχή του!

 

You may also like...