Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης : βραβείο Popular Choice Award 2022

Αγαπητοί/-ές φίλοι και φίλες,

είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που το βίντεο της τρέχουσας επετειακής περιοδικής έκθεσης του μουσείου μας με τίτλο «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 60 χρόνια | 60 στιγμές» κέρδισε το βραβείο Popular Choice Award 2022 στον διεθνή διαγωνισμό Museums in Short.

Παραγωγή:
Macine Motion Pictures www.macine.gr
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Μουσική:
Θοδωρής (Τεό) Φοινίδης
Δείτε όλους τους νικητές
Museums in Short “60 years Archaeological Museum of Thessaloniki. Short stories, important moments”
Λίγα λόγια για την έκθεση:

27 Οκτωβρίου 1962. Η Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει με λαμπρότητα το νέο της αρχαιολογικό μουσείο. 60 χρόνια μετά, περισσότερα από 274 εκθέματα μαζί με οπτικό, ηχητικό υλικό και άλλα τεκμήρια αφηγούνται, μέσα από 60 μικρές ιστορίες – σταθμούς, τη μεγάλη διαδρομή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή του έως σήμερα.

«Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σε κάθε γωνία του πλανήτη και σε όλους τους πολιτισμούς, οι άνθρωποι γιορτάζουμε τους κύκλους της ζωής. Η διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός τέτοιου κύκλου μάς έδωσε τη δυνατότητα για μια κατάδυση στο παρελθόν, μια πραγματική περιπέτεια αυτογνωσίας. Μια ευκαιρία, μέσα από 60 εμβληματικές στιγμές της διαδρομής του μουσείου στον χρόνο, να ιχνηλατήσουμε τη διαμόρφωση της ταυτότητάς του και να αποτυπώσουμε όσο το δυνατόν πιο πιστά, τις πολλές όψεις του καλειδοσκοπικού κόσμου του. Παράλληλα, μέσα από το ταξίδι αυτό, μας προσφέρεται η ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να γράψουμε τη συνέχεια της ιστορίας ενός μουσείου που δεν σταματά να εξελίσσεται και να συνομιλεί με την εποχή του» (κατάλογος της έκθεσης).

Με φόντο εμβληματικές εκθέσεις, σημαντικές ανασκαφές, τυχαία ευρήματα, δωρεές, εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, καινοτόμα εργαλεία για την προστασία και συντήρηση, αρχαιότητες και σύγχρονα έργα τέχνης, εγκαίνια και επανεκθέσεις, υφαίνεται η πλούσια ιστορία και η ιδιαίτερη ταυτότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 60 χρόνια | 60 στιγμές
Διάρκεια έκθεσης: 27 Οκτωβρίου 2022 – 31 Οκτωβρίου 2023

 

You may also like...