Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

lalaΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (22 Μαρτίου), η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα φιλοξενήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μαθητική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “μη μου σκοτώσετε το νερό”, που υλοποιήθηκε από μαθητές της Α΄ τάξης του 1oυ Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «ήχοι και εικόνες του νερού».
Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα παρουσιαστεί σε ελεύθερο χώρο στον άνω όροφο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30. Οι μαθητές και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί (Τζέρπος Νικόλαος, Δήμου Χαρίκλεια, Βρύση Ευθαλία) θα παρουσιάσουν την έκθεση, θα μιλήσουν για τις φωτογραφίες και για την εμπειρία τους από το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Υδάτινος Ορίζοντας σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ευθυμίου (διάρκεια 50΄). Ένα ντοκιμαντέρ για τον κύκλο του νερού, τη μυθολογία που το περιβάλλει, τη χρήση του κατά την αρχαιότητα, την αξία του για το σύγχρονο άνθρωπο αλλά και τους άμεσους κινδύνους που το απειλούν.

Διοργάνωση:
ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων
Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας/1ο Γεν. Λύκειο Ηγουμενίτσας
Διάρκεια έκθεσης: 22  Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2013

Προσωρινό Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη έως Σάββατο: 8.00-15.00 / Κυριακή, Δευτέρα: κλειστό
 Πληροφορίες (Αντ. Τζωρτζάτου – Θ. Λάζου): 26650 28539, 21417
e-mail: lbepka@culture.gr

You may also like...