Αρχαιολογικό Εύρημα του Μήνα

ejthemaΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου στο πλαίσιο της δράσης Το Αρχαιολογικό Εύρημα του Μήνα, την οποία εγκαινίασε στις 31 Ιανουαρίου 2015 υπό τη γενική ενότητα για το τρέχον έτος Θρησκείες και Ιερά στη Λέσβο, από το χθες στο σήμερα, θα παρουσιάσει την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 20:00, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο το τέταρτο αρχαιολογικό εύρημα αυτής της σειράς εκδηλώσεων, με τίτλο: Τα ξύλινα αφιερώματα από το παλλεσβιακό ιερό του Μέσσου.
Ως κύριο έκθεμα επιλέχθηκε ένα σχεδόν ακέραιο ξύλινο διπλό κτένι των αρχαϊκών χρόνων, το οποίο βρέθηκε μέσα σε ένα πηγάδι-αποθέτη του Ιερού κατά τις ανασκαφικές έρευνες του 2004. Συνοδευτικά θα εκτεθούν μερικά ιδιαίτερα συνευρήματά του τόσο από ξύλο (κεφαλή ειδωλίου, τμήμα μουσικού οργάνου, διακοσμητικά ανάγλυφα στοιχεία αστραγάλου, καρποί, κ.α.) όσο και μεταλλικά αντικείμενα, όστρεα, κ.α.
Το έκθεμα του μήνα για τον Ιούνιο θα συνοδεύεται επίσης από ψηφιακή προβολή, που θα παρουσιαστεί σε τρεις οθόνες στην είσοδο και στο χώρο έκθεσης του ευρήματος στο ισόγειο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, καθώς και στο χώρο του κυλικείου.
Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ παραγωγής του 2001 «Στα ίχνη των Χαμένων Χρωμάτων, Πολύχρωμα μάρμαρα της αρχαίας Ελλάδας» σε σκηνοθεσία Elli Kriesch.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

You may also like...