ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

SONY DSCΟλοκλήρωση Δράσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου οι δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τα χίλια άτομα!

Σε μια  μαγική νύχτα εξελίχτηκε η «Ευρωπαϊκή  Νύχτα Μουσείων» στις 17 Μαΐου.

Με την αθρόα προσέλευση του κοινού και το μουσικό σύνολο Art Various, ταξιδέψαμε σε γνωστά μονοπάτια της μουσικής …ονειρευτήκαμε, θυμηθήκαμε, τραγουδήσαμε !!!

Το Σάββατο 18 Μαΐου, ακολούθησε η «Διεθνής Ημέρα Μουσείων» αφιερωμένη στη Μνήμη. Όσοι δεν γνώριζαν την περιοδική έκθεση του ΑΜΘ «Αρχαιοκαπηλία Τέλος» είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν από αρχαιολόγους του Μουσείου στη συγκεκριμένη έκθεση και να ενημερωθούν για την αρχαιοκαπηλία και κατ’ επέκταση για την «απώλεια» της Μνήμης.

Σημειώνεται πως η διαδικτυακή δράση του Μουσείου με θέμα τη Μνήμη, που ξεκίνησε μέσω της σελίδας του στο facebook με τίτλο «Συνομιλούμε, θυμόμαστε, δημιουργούμε … αλλάζουμε;» θα συνεχιστεί, έτσι μπορείτε να «εκθέσετε» στη συγκεκριμένη σελίδα τα αντικείμενα ή τους τόπους που συνιστούν τις δικές σας πολύτιμες αναμνήσεις.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ευχαριστεί το κοινό του και συνεχίζει τις  δράσεις του προσκαλώντας και προκαλώντας όλους για τη συμμετοχή τους.

You may also like...