Από το ΙΔΡΥΜΑ “ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ” «Λαχτάρησα μια χώρα …» Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στην Τζένη Καρέζη… 20 χρόνια από τότε που έφυγε …

 

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30
Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στην Τζένη Καρέζη…
20 χρόνια από τότε που έφυγε …
“Λαχτάρησα μια χώρα …”
με την Μάνια Παπαδημητρίου & τον Γιάννη Μαθέ
ΙΔΡΥΜΑ “ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ”

Τραγούδια & μελοποιημένη ποίηση του Ελληνισμού της Μεσογείου σε μια μουσική παράσταση για μία ηθοποιό, ένα τραγουδιστή και τρείς μουσικούς.
Η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου & ο τραγουδιστής Γιάννης Μαθές με τον Άρη Γραικούση στο πιάνο, την Βικτωρία Κυριακίδη στο φλάουτο και τον Θοδωρή Λυκουρόπουλο στο βιολί επισκέπτονται με αγάπη & σεβασμό τα ιερά και τα όσια του Ελληνικού Τραγουδιού… τραγούδια, κείμενα και εικόνες για την πατρίδα & τον έρωτα, την ξενιτιά & τους αγώνες, το χωρισμό αλλά και την ανατολή που χαράζει …
Επιπλέον, τιμώντας την Τζένη Καρέζη, φέτος 20 χρόνια από τότε που έφυγε, προστέθηκαν στην παράσταση σημαντικά τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο που είχε τραγουδήσει μοναδικά η μεγάλη ηθοποιός.
Παράλληλα, με την ευγενική παραχώρηση από το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη διοργανώνεται έκθεση κοστουμιών & φωτογραφιών της Τζένης Καρέζη και προβολή ανέκδοτου υλικού από την τελευταία παράσταση της στην Επίδαυρο – ως Ιοκάστη στον Οιδίποδα Τύραννο. (από το αρχείο του Ειλισσού).
Τα έσοδα από τη συναυλία θα ενισχύσουν το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη, www.jkf.gr, που έχει ως αποστολή την ανακουφιστική φροντίδα ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Ώρα: 20:30
Η Προπώληση Ξεκίνησε
Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:
210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα PUBLIC εκτός από τα καταστήματα στο Αιγάλεω, στη Ν. Ερυθραία & στην Αγ. Παρασκευή
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00
Καθημερινές, 09:00 – 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό & 10€ Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2y1aXhf0dJI

Διάρκεια: 120′

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αφήγηση – Τραγούδι: Μάνια Παπαδημητρίου
Τραγούδι: Γιάννης Μαθές
Πιάνο: Άρης Γραικούσης
Φλάουτο: Βικτωρία Κυριακίδη
Βιολί: Θοδωρής Λυκουρόπουλος
Concept, φωτογραφία, οπτικό υλικό: Βασίλης Κρητικός
Διοργάνωση: Ειλισσός,
μια εταιρία για τον πολιτισμό,
www.eilissos.gr 210 9214248

 

You may also like...