Από τον Αφαιρετικό Εξπρεσιονισμό στον Συναισθηματικό Ορθολογισμό

banner_300%_Layout 1Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ διοργανώνει στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. από τις 12 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου 2014 Εικαστική Έκθεση με τίτλο «Από τον Αφαιρετικό Εξπρεσιονισμό στον Συναισθηματικό Ορθολογισμό» των Αποστόλη Ζολωτάκη και Κέλλυς Αθανασιάδου.
Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της πρεσβείας της Ολλανδίας
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014, ώρα 20.30, παρουσία του Ολλανδού πρέσβη κου. Jan Versteeg
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα–Παρασκευή 10:00-15:00 &20:00-00:00
Ζολωτάκης και Αθανασιάδου σε μια ακόμη εικαστική συνεργασία παρουσιάζουν το καλοκαίρι στα Χανιά την έκθεση τους με τίτλο «Από τον Αφαιρετικό Εξπρεσιονισμό στον Συναισθηματικό Ορθολογισμό».
Διάδραση μεταξύ λογικής και συναισθήματος στη βάση της αφαίρεσης. Ζωγραφική και γλυπτική απελευθερωμένη από την ανάγκη αναπαράστασης. Η ουσία δεν προσδιορίζεται μέσα από την απεικόνιση αλλά μέσα από την αλληλεπίδραση υλικών τα οποία αποκτούν φόρμα, κίνηση και ρυθμό. Το ίδιο το υλικό γίνεται δομικό αντικείμενο έκφρασης που επικαλείται άλλοτε τη λογική σκέψη και άλλοτε το συναίσθημα του θεατή. Εννοιολογικά, η έκθεση είναι στο σύνολο της μια εικαστική αντιπαράθεση των δυο διακεκριμένων δημιουργών πάνω στην εύθραυστη ισορροπία μεταξύ λογικής επεξεργασίας της πληροφορίας και συναισθηματικής αντίληψης της. Ο κάθε δημιουργός καλείται να διαπραγματευτεί με αυτήν ακριβώς την ισορροπία προκειμένου να βοηθήσει τον θεατή του να κάνει την προσωπική του προβολή. Πρόκειται για μια διερεύνηση σχετικά με το πώς εξελίσσεται η σχέση του θεατή με το έργο όταν αφετηρία της αντίληψης είναι η λογική σκέψη ή το συναίσθημα αντίστοιχα.
Ώρα : 10:00-15:00 & 20:00-00:00
Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ
Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

You may also like...