Αποστολή στο Διάστημα-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης 2016/17

arxeio1Διάστημα , το τελευταίο σύνορο!
Τι είναι; Τι έχει; Είναι όσο κενό όσο ακούγεται , μπορεί να ακουστεί κάτι έστω;!
Ο άνθρωπος από την φύση του ον περίεργο για το περιβάλλον του, παράδειγμα αποτελούν οι αρχαίοι Έλληνες , ειδικά αυτοί από την Μίλητο οι οποίοι ήταν φημισμένοι εξερευνητές.
Έτσι και οι μικροί μας φίλοι μέσω μιας διαστημικής εισαγωγής θα μπορέσουν να ανακαλύψουν από αστέρες νετρονίου μέχρι και άλλους πλανήτες που μοιάζουν στην γη αλλά και να μάθουν αυτούς που γειτονεύουν με αυτήν εδώ στο Ηλιακό μας σύστημα μέσω μίας μικρής παρουσίασης που στόχο δεν έχει να κουράσει αλλά να βάλει φωτιά στο φυτίλι της περιέργειας για το σύμπαν μας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στους χώρους του μουσείου έως 30~ άτομα ανά τμήμα και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας αλλά και σε νέους γυμνασίου και λυκείου που απλά θέλουν να ενημερωθούν.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διάρκειας 45~ λεπτών και πραγματοποιείται από τον Λασκαρίδη Κωνσταντίνο , φοιτητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Περιλαμβάνει παρουσίαση και διάφορες δράσεις όπως εικαστικές και θεατρικές για τα παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το μουσείο.

You may also like...