Απονομή βραβείων 1ου Πανελλήνιου ΔιαγωνισμούΣυγγραφής Σεναρίων Ταινιών Μικρού και Μεγάλου Μήκους

 

1os_Diagonismos_SenariouΔευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στις 19:00
Απονομή βραβείων 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού  Συγγραφής Σεναρίων Ταινιών Μικρού και Μεγάλου Μήκους Από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
Ελεύθερη Είσοδος
Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων
Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση Απονομής Βραβείων του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίων Ταινιών Μικρού και Μεγάλου Μήκους, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η υφυπουργός κ. Άντζελα Γκερέκου.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, στις 19:00, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη την κράτηση θέσης.
Ο 1ος Πανελληνίου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίων Ταινιών Μικρού και Μεγάλου Μήκους που προκήρυξε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας, στο πλαίσιο μίας σειράς δραστηριοτήτων της, σημείωσε απρόσμενη και μεγάλη επιτυχία. Στο διαγωνισμό κατέθεσαν σενάριά τους 280 άτομα, τα οποία, εκτός από ελάχιστα, που μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, για πρώτη φορά είχαν τη δυνατότητα να αναμετρηθούν με τη δύσκολη τέχνη του σεναρίου. Στις δύο κεντρικές κατηγορίες του διαγωνισμού κατατέθηκαν 160 σενάρια για ταινίες μεγάλου μήκους και 120 για μικρού μήκους, συνολικά,  και στις δύο υπόκατηγορίες του διασκευασμένου και του πρωτότυπου σεναρίου.  Για την επιλογή και αξιολόγηση αυτών των σεναρίων η Ένωση Σεναριογράφων χρησιμοποίησε ένα διεθνώς καταξιωμένο σύστημα αξιολόγησης και δημιούργησε πολλές επιτροπές κρίσης, με την τελική απόφαση να λαμβάνει μία  Επιτροπή που βασίστηκε στις προτάσεις των επιμέρους επιτροπών. Στις επιτροπές κρίσης συμμετείχαν συνολικά 25 άτομα.
Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στις 19:00 θα απονεμηθούν 12 Βραβεία και 12 Έπαινοι, ενώ για το πρώτο Βραβείο έχει ήδη προγραμματιστεί η έκδοση του Σεναρίου και η κυκλοφορία του στην Αγγλία.
Όπως σημειώνει και ο κ. Αλέξανδρος Κακαβάς,  Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος  η επιτυχία αυτού του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ήδη ώθησε την Ένωση να αποφασίσει για τη διενέργεια και του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίων Ταινιών Μικρού και Μεγάλου Μήκους για το 2015.
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος Ελεύθερη, Απαραίτητη η κράτηση θέσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 2103418579, Δευ-Παρ: 11.00 -14.00
 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

You may also like...