Απολογιστικό Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συμμετοχή της 9ης ΕΒΑ στις εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου

VRADIA_PANSELINOUΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου 2014 υπήρξαν ιδιαίτερα επιτυχημένες.
Τη βραβευμένη ταινία του Γκρέγκ Τάλλας «Ξυπόλητο Τάγμα» παρακολούθησαν περισσότερα από 350 άτομα στο Επταπύργιο, στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου γυρίστηκε σημαντικό τμήμα του έργου.
Στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας η νύχτα της Πανσελήνου επενδύθηκε με τις μουσικές εκλεκτών Ελλήνων συνθετών, σε μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στη θάλασσα με τίτλο «Θαλασσογραφίες – Μία θάλασσα τραγούδια», που την παρακολούθησαν πάνω από 1500 άτομα.
Η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ευχαριστεί τον κ. Άλεξ Τάλλας και την οικογένειά του για την προσφορά της ταινίας, την Κινηματογραφική Λέσχη της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και τον Τομέα Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, καθώς και όλο το προσωπικό της που εργάστηκε εθελοντικά για το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

You may also like...