Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής

Ανοιχτή συζήτηση
«Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής»

Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου
Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας
Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, ώρες: 14.00-19.30
Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, ώρες: 14.00-19.30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 12.30

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διοργανώνει διημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus τη Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας κατά τις απογευματινές ώρες και των δύο ημερών (14:00-19:30). Πρόκειται για την ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής», στην οποία έχουν κληθεί να μετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα. Οι συμμετέχοντες εισηγητές θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις πολιτικές που προτείνεται να ακολουθηθούν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον στη χώρα μας με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα της κάθε ημέρας περιλαμβάνει τρεις ενότητες. Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, οι ομιλητές θα αναπτύξουν τις προτάσεις τους σχετικά με τους εξής πυλώνες: Ι. «Ανταγωνιστικότητα-Εξαγωγές-Εξωστρέφεια», ΙΙ. «Εκπαίδευση-Καινοτομία-Επιχειρηματικότητα-Χωροταξία» και ΙΙΙ. «Αναπτυξιακοί κλάδοι της Οικονομίας». Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και τελευταία ημέρα της διημερίδας, θα παρουσιασθούν οι ενότητες: ΙV. «Κοινωνική Υποδομή-Δημόσια & Ιδιωτική Ασφάλιση», V. «Δικαιοσύνη-Διαφθορά-Διοικητική Μεταρρύθμιση-Φορολογία» και VΙ. «Χρηματοδότηση».

Η ανοιχτή συζήτηση «Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής» διοργανώνεται σε συνέχεια της έκδοσης συλλογικού τόμου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (Φεβρουάριος 2014) υπό την επιμέλεια του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου της, Μιχάλη Μασουράκη και του Γενικού Γραμματέα της, Καθηγητή Χρήστου Γκόρτσου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν τα άρθρα του τόμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.hba.gr/Index.asp?Menu=5&smap=512

Η εκδήλωση για τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.) και είναι ανοικτή σε όλο το κοινό.

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr<http://www.megaron.gr>

You may also like...