ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» – «Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 72» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ  «KONTAKT^ENSEMBLE»
Με το έργο «Ο Αριθμός 72» της Σμαρώς Πλατιώτη που θα παρουσιάσει ο Θεατρικός Οργανισμός «kontakt^ensemble» την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, στις 21:00, συνεχίζεται το φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκου Ναουμίδη (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).
Λίγα λόγια για το έργο: Ο «Αριθμός 72» εξελίσσεται στη βάση ενός ευφάνταστου παραμυθιού: Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια χώρα, η Γκραβιτά, όπου μόνο οι παχύσαρκοι υπήκοοι είχαν δικαίωμα στη ζωή και απολάμβαναν υπέρτατα προνόμια. Μια χώρα με πάμπολλα ινστιτούτα πάχυνσης, υποχρεωτικά, πολυθερμιδικά μεταλλαγμένα γεύματα, υποχρεωτική ακινησία και άλλα πολλά. Ο βασιλιάς Γκράσο, επειδή ακριβώς ο ίδιος ήταν ο πιο υπέρβαρος άνθρωπος του βασιλείου, είχε θεσπίσει σκληρούς νόμους, που δεν επέτρεπαν σε κανένα αδύνατο πολίτη, να σηκώσει κεφάλι. Η συνέχεια της ιστορίας επιφυλάσσει πολλές ανατροπές και εκπλήξεις.
Το «kontakt^ensemble»…

…είναι πολιτιστικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2009 με κύριο στόχο την ύπαρξη ενός χώρου συνάθροισης και δημιουργίας καλλιτεχνών, ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας. Από το 2012 η ομάδα στεγάζεται στη διεύθυνση Ρεγκούκου31 (όπισθεν ΟΣΕ). Τα έσοδα από τις δράσεις των καλλιτεχνών προορίζονται αποκλειστικά για την καλύτερη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου σε όλα τα επίπεδα.

Συντελεστές:Συγγραφή – Σκηνοθεσία: Σμαρώ Πλατιώτη
Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί: Armen Nazaryan, Μαρία Κυπριανού
Ενδυματολογική επιμέλεια: Σμαρώ Πλατιώτη, Αγγελική Αρναούτογλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πασχάλης Τζάνας
Διανομή: Αγγελική Αρναούτογλου, Μαρία Ισίδου, Ειρήνη Πατσούρου
Μουσικοί επί σκηνής: Armen Nazaryan, Μαρία Κυπριανού

Εισιτήριο γενικής εισόδου: 7€. Ισχύει τιμή ομαδικού εισιτηρίου (20 € για 4 άτομα).
Προπώληση στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους (ύψος Ερμού).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.gr, 
www.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1
ΤΗΛ.2313.317.169, 2313.317.168,
FAX: 2313.317.187

You may also like...