ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ INSPIRE PROJECT 2021

«DOMΑ: Από το σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη ‘πραγματικότητα’».

Το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών προσκαλεί νέους/-ες καλλιτέχνες, τελειόφοιτους/-ες ή πρόσφατα απόφοιτους/-ες εικαστικούς, και για πρώτη φορά, και άλλους/-ες δημιουργούς που λειτουργούν στο ευρύτερο φάσμα των Καλών, Εφαρμοσμένων και Ψηφιακών Τεχνών (γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία, περφόρμανς, θέατρο, γραφιστική, κινηματογράφος, μουσική, video art, sound design κ.λπ.) να πάρουν μέρος στην ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο φετινό εργαστήριο καλλιτεχνικής δημιουργίας του Inspire Project 2021.

Το Inspire Project  2021 με γενικό τίτλο «DOMΑ: Από το σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη ‘πραγματικότητα’» συνθέτουν ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο (2-12.07) και μία έκθεση των έργων που θα παραχθούν και θα παρουσιαστούν (13.07-5.09) στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, μαζί με επιλεγμένα έργα του φετινού, προσκεκλημένου καλλιτέχνη, Στάθη Μήτσιου.

Επί μια δεκαετία περίπου το Inspire Project υπήρξε ένα εκτεταμένο εργαστήριο για εκατοντάδες νέους/-ες καλλιτέχνες, με επικεφαλής διακεκριμένους/-ες καλλιτέχνες από την Ευρώπη, οπότε και φέτος, απευθύνεται σε νέους/-ες δημιουργούς και κοινό, προκειμένου να προωθήσει τον σύγχρονο και πειραματικό τρόπο παραγωγής έργων μέσα στο εργαστήριο.

To Inspire Project συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Συμμετοχή

Στο εργαστήριο είναι σκόπιμο να συμμετάσχουν φοιτητές/-τριες που διανύουν το τελευταίο έτος των σπουδών τους ή απόφοιτοι/-ες (που δεν έχουν ξεπεράσει 5 έτη από το έτος αποφοίτησής τους), οι οποίοι/-ες πρωτίστως εκδηλώνουν ειδικό ενδιαφέρον για συμμετοχικές, εργαστηριακές εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Στη φετινή διοργάνωση, ενθαρρύνεται η συμμετοχή όσων προέρχονται και από το φάσμα των Εφαρμοσμένων και Ψηφιακών τεχνών (θέατρο, γραφιστική, κινηματογράφος, μουσική, video art, sound design κ.λπ.)

Αναλυτικά οι πληροφορίες για τους όρους και τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής εδώ  https://bit.ly/2SUGASs

Προθεσμία υποβολής υλικού: Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

You may also like...