Ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη σε συνεργασία με το New Museum της Νέας Υόρκης.

Πόσο εικονική είναι η πραγματικότητά μας; Ποιες ιστορίες αξίζει να ειπωθούν; Ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη σε συνεργασία με το New Museum της Νέας Υόρκης.

Η Αθήνα ενώνεται με τη Νέα Υόρκη και οι καλλιτέχνες που δημιουργούν με τεχνολογίες Επαυξημένης (AR) και Εικονικής (VR) Πραγματικότητας βρίσκουν τη Στέγη τους. H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μαζί με το NEW INC, το πρώτο παγκοσμίως hub καλλιτεχνών από το New Museum της Νέας Υόρκης, μας προσκαλούν σε μια ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο του masterclass για Μεικτές Πραγματικότητες, στις 21 Νοεμβρίου, στον Εκθεσιακό Χώρο.

Η συζήτηση θα αποτελέσει τον επίλογο του διήμερου εργαστηρίου Mixed Realities Masterclass. Οι πρωτοπόροι καλλιτέχνες Milica Zec και Winslow Porter (New Reality Co), Hellyn Teng (Wearable Media), Sarah Rothberg, καθώς και οι Karen Wong και Kelsa Trom, εκπρόσωποι του The New Museum και του NEW INC αντίστοιχα, θα μιλήσουν για τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους σχετικά με το πώς καλλιτέχνες και σχεδιαστές που ασχολούνται με τις μεικτές πραγματικότητες μπορούν να προσεγγίσουν το σύγχρονο περιβάλλον των δημιουργικών βιομηχανιών. Πώς μπορούν να δημιουργήσουν κάτι που να μπορεί να ενσωματωθεί και να συνομιλήσει με τις υπάρχουσες αγορές της τέχνης και του design; Και ποιο είναι το μέλλον της Επαυξημένης και της Εικονικής Πραγματικότητας στις διάφορες μορφές τέχνης;

Συμπαραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, NEW INC

Σχετικά με το NEW INC

Το NEW INC είναι το πρώτο παγκοσμίως hub καλλιτεχνών που έχει δημιουργηθεί από μουσείο. Ιδρύθηκε το 2013, ως μια μη-κερδοσκοπική πλατφόρμα που έχει στόχο να ενισχύσει το έργο των μουσείων στην υποστήριξη νέων έργων και ιδεών, και απευθύνεται σε καλλιτέχνες των οποίων η δουλειά συνδυάζει την τέχνη, το design και την τεχνολογία. Μέσα από ένα ετήσιο πρόγραμμα, το NEW INC φέρνει τους καλλιτέχνες σε επαφή με κορυφαίους δημιουργούς και επιχειρηματίες και προσφέρει ανάπτυξη και καθοδήγηση, η οποία βασίζεται στους επαγγελματικούς στόχους κάθε καλλιτέχνη. Αποστολή αυτής της πολυπολιτισμικής, βραβευμένης κοινότητας είναι η προώθηση του πολιτισμού και της κοινωνικής αλλαγής.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

21 Νοεμβρίου 2019 | 19:00-21:00

Εκθεσιακός Χώρος

Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία (1) ώρα πριν από την εκδήλωση.

You may also like...