Ανοιχτή συζήτηση : “Πόσο μας αφορά τελικά το 1821;” στην Ελληνοαμερικανική ένωση.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, οι historistai και η αθηΝΕΑ παρουσιάζουν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στις 19:00 ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Πόσο μας αφορά τελικά το ’21;». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), ενώ μεταδίδεται απευθείας και με live streaming από την σελίδα του οργανισμού (www.hau.gr).

 

Συζητούν οι:

  • Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Συγγραφέας
  • Μίνα Ντρέκη, Παραγωγός της Marni Films
  • Παναγιώτης Ράππας, Animator και Σκηνοθέτης

 

Συντονίζει η ιστορικός, Μαρία Σαμπατακάκη

H εκδήλωση επικεντρώνεται στην πρόσληψη της Επανάστασης σήμερα. Ποια είναι η σχέση της με τους σύγχρονους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης, τον κινηματογράφο ιδίως; Ποια η θέση της σε ένα πολύχρωμο εθνοπολιτισμικό περιβάλλον; Σε αυτά και αντίστοιχα ερωτήματα θα επιχειρήσουν να απαντήσουν οι προσκεκλημένοι ομιλητές.

Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της e-έκδοσης «Μικρά Τεκμήρια για το ‘21», που επιμελήθηκαν η ΑθηΝΕΑ, οι hιστορισταί και η Ελληνοαμερικανική Ένωση και με αφορμή τη δημιουργία από τους συγγραφείς της μιας θεματικής διαδρομής / e-χάρτη με θέμα «Ίχνη του ’21 στην Αθήνα». Οι συγγραφείς των Μικρών Τεκμηρίων περπάτησαν στην πόλη, αναζητώντας ίχνη της Επανάστασης και δημιούργησαν μία θεματική διαδρομή, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην εκδήλωση και κατόπιν θα αναρτηθεί και θα διατίθεται δωρεάν στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Ημερομηνία : Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, 19:00

Διεύθυνση : Θέατρο Ελληνοαµερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) & live streaming

Είσοδος : Eλεύθερη µε απαραίτητη προκράτηση και επίδειξη πιστοποιητικού εµβολιασµού ή νόσησης

Πληροφορίες : Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.grwww.hau.gr

You may also like...