«Ανοιχτή Σκηνή»: ΜΟΣΧΑ – ΠΕΤΟΥΣΚΙ – Η Μεθυσμένη Διαδρομή από το θέατρο «ΕΤΑΙΡΟΤΗΤΑ»

photo_moscow_petouski2_minΜε το έργο «Μόσχα – Πετουσκί: Η μεθυσμένη διαδρομή» από το Θέατρο «Εταιρότητα», που θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» το οποίο διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).
Το Σάββατο 19 Μαρτίου, μετά την παράσταση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση των συντελεστών της παράστασης με το κοινό, με το συντονισμό της θεατρολόγου, Αμαλίας Κοντογιάννη.
Λίγα λόγια για το έργο
Ο θεατρικός μονόλογος «Μόσχα – Πετουσκί: η μεθυσμένη διαδρομή» είναι βασισμένος στο μυθιστόρημα Μόσχα – Πετουσκί του Βενεντίκτ Γιεροφέγιεβ. Το έργο γράφτηκε το 1969 και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στα Ρωσικά το 1973 σ’ ένα εφήμερο περιοδικό του Ισραήλ, κι από κει πέρασε στη Γαλλία, όπου έγινε και η πρώτη του έκδοση στη Δύση, το 1976. Έκτοτε έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 16 γλώσσες. Πρόκειται για την πρωτοπρόσωπη αφήγηση του Βένια, ενός αλκοολικού διανοούμενου, ο οποίος περιγράφει την «μεθυσμένη» διαδρομή του από την Μόσχα ως το γειτονικό Πετουσκί με το τρένο. Φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα, συνδυάζονται με αφηγήσεις της περιπετειώδους ζωής του και με ενδιαφέρουσες συναντήσεις με παράξενους, ξεκαρδιστικούς αλλά και επικίνδυνους ανθρώπους. Μέσα από αυτή την αφήγηση ξετυλίγεται ένα ολοζώντανο, βιτριολικό και εκκεντρικό πανόραμα της ρώσικης ζωής της εποχής του Μπρέζνιεφ, το οποίο έχει ανατριχιαστικές συγγένειες με την κατάσταση της εποχής μας.
Το έργο, διασκευασμένο για το θέατρο, έχει παρουσιαστεί σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές στη Ρωσία αλλά και στη Δύση, και ανέβηκε φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή από το Θέατρο «Εταιρότητα».
Συντελεστές:
Διασκευή – μετάφραση – σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης
Εικαστική και ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Γεροντίδης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης – Θωμάς Βελισσάρης
Φωτισμοί: Νίκος Σακαλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη – Οργάνωση παραγωγής: Τατιάνα Νικολαΐδου
Οργάνωση, εκτέλεση παραγωγής και επικοινωνία: ArtMinds – ANIMAANIMAL
Ερμηνεύει, ο Θωμάς Βελισσάρης
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό), 8€ (μαθητικό – φοιτητικό) και 5€ (ανέργων – ΑμεΑ). Ελεύθερη είσοδος για τα μέλη του ΣΕΗ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6947 800160.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, οι θεατές μπορούν με τη χρήση του αποκόμματος μιας παράστασης, να εξασφαλίζουν τιμή μειωμένου εισιτηρίου για την επόμενη παράσταση που θα θέλουν να παρακολουθήσουν.

You may also like...