Φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης»

anoixti skiniΜε το εμβληματικό έργο του Γάλλου συγγραφέα και φιλοσόφου Αλμπέρ Καμύ, «Η Παρεξήγηση», από τη Θεατρική Ομάδα “ριSκο”, σε συνεργασία με το “Αβέρτο Θέατρο” και σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου, ξεκινά το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης» που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Η Επιτροπή Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης εξέτασε τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Πολιτισμού μετά από ανακοίνωση – πρόσκληση ενδιαφέροντος που προηγήθηκε και κατέληξε στην επιλογή έντεκα θεατρικών σχημάτων, που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Η επιλογή των σχημάτων που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με συνεκτίμηση κριτηρίων, όπως το δραματουργικό και σκηνοθετικό ενδιαφέρον της πρότασης, οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και οι προηγούμενες παραγωγές των ομάδων.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης”, Παρασκευοπούλου 42.
Για την υλοποίηση του φεστιβάλ ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του θεάτρου “Άνετον”. Οι ομάδες έχουν την πλήρη ευθύνη για την πραγματοποίηση των παραστάσεων καθώς και για την έκδοση και πώληση εισιτηρίων, από άτομα της επιλογής τους.
Τα θεατρικά σχήματα μπορούν να προχωρήσουν σε προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση από την πλευρά τους. Όλα τα έσοδα αποδίδονται στις ομάδες.
“Η τόνωση της τοπικής θεατρικής παραγωγής, η προβολή των ομάδων της πόλης και η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών παραμένουν ως ζητούμενα στο σκεπτικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης” τόνισε στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου και συμπλήρωσε: “Παράλληλα αισθανόμαστε ότι είναι επιβεβλημένο να προσφέρουμε στο κοινό εναλλακτικές, φρέσκες και ποιοτικές προτάσεις, που να αιτιολογούν τη συνέχιση ενός φεστιβάλ, το οποίο αγκαλιάστηκε τα τρία προηγούμενα χρόνια από μεγάλη μερίδα των νέων και των θεατρόφιλων”.
Το πρόγραμμα της “Ανοιχτής Σκηνής” θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 Απριλίου 2015, με τη συμμετοχή των παρακάτω σχημάτων και παραστάσεων:
• Θεατρική Ομάδα Ρίσκο / “Η Παρεξήγηση” του Albert Camus στις 27 και 28 Φεβρουαρίου
• Θεατρική Ομάδα “Enigma” / “Ο Επαγγελματίας” του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς στις 2 και 3 Μαρτίου
• “Push your Art Company” / “Μαζί με τ’ άπλυτα” του Christopher Durang στις 6 και 7 Μαρτίου
• Θέατρο Αναζήτηση / “Ζήτω η Αμφίβολη Ζωή!” του Σάκη Σερέφα στις 11 και 12 Μαρτίου
• Θεατρική Ομάδα “Kunst” / “Ορέστης” του Ευριπίδη στις 16 και 17 Μαρτίου
• Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Ο επιπόλαιος Φρεντ” / “Ο Δράκος” στις 20 και 21 Μαρτίου
• Ομάδα “09 (Οι Γενναίοι του Βορρά)” / “Για απόψε αυτοσχεδιάζουμε Πιραντέλλο” στις 23 και 24 Μαρτίου
• Ελληνικό Playback Θέατρο / “Αυτοσχεδιασμοί ζωής” στις 27 Μαρτίου 2015
• Μουσικοχοροθεατρική – εικαστική ομάδα “ΣΩΜΑ Ως” / “Το Αρχοντικό της Μινόρε” στις 30 και 31 Μαρτίου
• Ομάδα Τέχνης “Oberon” /“Καρακορούμ” του Ανδρέα Στάικου στις 3 και 4 Απριλίου
• Θεατρική Ομάδα “Ουκ Νουκ” / “Εξορία” του Παύλου Μάτεσι στις 6 και 7 Απριλίου
Ο φετινός κύκλος παραστάσεων, θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης».

You may also like...