Ανοιχτή Σκηνή, Δ. Θεσσαλονίκης

Ta_genethlia_tis_Infanta«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» – ΟΜΑΔΑ C. FOR CIRCUS – «ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΙΝΦΑΝΤΑ» ΤΟΥ OSCAR WILDE 
Με το έργο του Oscar Wilde «Τα γενέθλια της Ινφάντα», που θα παρουσιάσει από την Παρασκευή 1 έως και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, η θεατρική ομάδα «C. For Circus» συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο την τόνωση και προβολή της τοπικής θεατρικής παραγωγής.
Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» και όλα τα έσοδα παραχωρούνται στις ομάδες που παίρνουν μέρος στο Φεστιβάλ.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η παράσταση «Τα γενέθλια της Ινφάντα» είναι μία διασκευή πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Oscar Wilde. Πέντε επίδοξοι μασκοφόροι ληστές πηγαίνουν να λεηλατήσουν ένα κτήριο, όταν διαπιστώνουν ότι εκεί βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πάρτι γενεθλίων. Γνωρίζοντας πως τα βαμμένα πρόσωπά τους παραπέμπουν περισσότερο σε κλόουν θα προσπαθήσουν, σα να είναι μέρος του πάρτι, να αυτοσχεδιάσουν  πάνω στην ιστορία της πριγκίπισσας και του νάνου για να ψυχαγωγήσουν τους καλεσμένους και να  γλιτώσουν το λιντσάρισμα.

Ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία / Σύλληψη: Σπύρος Χατζηαγγελάκης.
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπατριανταφύλου, Ματίνα Σωτηρίου. Σκηνογραφία / Ενδυματολογία / Φωτισμοί: Σκηνογραφική ομάδα «Πάνω κάτω 7» (Χαρά Αργυρούδη, Μάρθα Γωγάκου, Πετρούλα Λιώρα, Αντρέας Λουκά, Αναστασία Παπαϊωάννου, Όλγα Σφέτσα).
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπακογιώργος.
Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Χρύσα Κοτταράκου, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη και Γιωργής Σφυρής.  
Η ομάδα «C. for Circus»… 
… δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2008 με σκοπό την αναζήτηση της θεατρικής δράσης μέσα από τα σώματα των ηθοποιών. Τον Οκτώβριο του 2010 έγινε Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία και από τότε στεγάζεται στον δικό της χώρο.
Έχει ανεβάσει τα έργα «Σ’ αυτόν τον τόπο όλες οι ιστορίες είναι αληθινές» του Κώστα Ισαακίδη (2010), «Εσωτερικό» του Maurice Maeterlinck (2011), ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει πολλά project στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Στοιχεία επικοινωνίας
Ομάδα Θεάτρου C. for Circus – Πτολεμαίων 29Α, 7ος όροφος – Θεσσαλονίκη.
Website: www.cforcircus.gr
Email: info@cforcircus.gr press@cforcircus.gr www.facebook.com/cforcircus
Εισιτήριο γενικής εισόδου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.
Κρατήσεις καθημερινά: 12.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00 στο τηλέφωνο 2310869869, Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42).

 

You may also like...