Ανοικτές Πρόβες του Θανάση Πολυκανδριώτη με τους “Επόμενους” στο ΙΜΚ

Παρασκευή 14 και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, από τις  13:00 έως τις 17:00.
Ανοικτές Πρόβες του Θανάση Πολυκανδριώτη με τους “Επόμενους” στο ΙΜΚ
Ελεύθερη Είσοδος
Polykandriotis_ A.Hmerida BouzoukiΜεγάλη επιτυχία σημείωσε η 2η Ημερίδα  “Το Μπουζούκι Σήμερα”
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης “ανοίγει” στο κοινό δύο από τις πρόβες του στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης,  με τους “Επόμενους”, την ομάδα των μπουζουκιών του που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο Καλλιτεχνικός – Μουσικός Σύλλογος «Οι Επόμενοι» ξεκίνησε το 1993 από την ανάγκη του Θανάση Πολυκανδριώτη να μεταδώσει την αγάπη του για τα λαϊκά όργανα στους νέους ανθρώπους και μέσω αυτών να συσπειρώσει όσους πραγματικά αγαπούν τη λαϊκή – μουσική παράδοση. Αριθμεί πάνω από 280 ενεργά μέλη, 16 έως 35 ετών, από όλη την Ελλάδα.
Οι ανοικτές στο κοινό πρόβες είναι την Παρασκευή 14 και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, από τις  13:00 έως τις 17:00.
Παρασκευή 14 και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, από τις  13:00 έως τις 17:00.
Ανοικτές Πρόβες του Θανάση Πολυκανδριώτη με τους “Επόμενους” στο ΙΜΚ
Ελεύθερη Είσοδος
******
Το μπουζούκι είχε την τιμητική του στην Ημερίδα
«Το μπουζούκι σήμερα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Ημερίδα για το μπουζούκι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 8 Ιανουαρίου με τίτλο «Το μπουζούκι σήμερα».
Εξαιρετικοί ομιλητές προσέγγισαν το παρόν και το μέλλον του μουσικού οργάνου από την άποψη της κοινωνιολογίας, της κατασκευής του, αλλά και της μουσικής σύνθεσης, ενώ παράλληλα έγινε αναλυτική ενημέρωση για το αίτημα της Ελλάδας για εγγραφή του μπουζουκιού (3χορδου, 4χορδου, τζουρά και μπαγλαμά), στη λίστα Προστατευόμενης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.
Κύριοι ομιλητές ήταν οι: Κατερίνα Καμηλάκη – Διευθύντρια Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Νίκος Τσούχλος – Αρχιμουσικός Αναπληρωτής Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστήμιου, Χρήστος Νικολόπουλος – Μουσικοσυνθέτης, Κώστας Μπλιάτκας – Δημοσιογράφος, συγγραφέας, Θανάσης Πολυκανδριώτης – Μουσικοσυνθέτης, Λάμπρος Λιάβας – Εθνομουσικολόγος, Κώστας Μπαλαχούτης – Δημοσιογράφος & Διευθυντής ogdoo.gr, Γιώργος Τσάμπρας – Δημοσιογράφος, Νίκος Φρονιμόπουλος – Κατασκευαστής – Ερευνητής, Δημήτρης Σταθακόπουλος – Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, Μουσικολόγος & Νομικός, Δημήτρης Μανιάτης – Δημοσιογράφος εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (συντονιστής της ημερίδας).
Ο Νίκος Τσούχλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανακοίνωσε την ένταξη του μπουζουκιού ως διδασκόμενο όργανο στο Ωδείο Αθηνών από τον Θανάση Πολυκανδριώτη.   Η ανακοίνωση αυτή έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους τους νέους μαθητευόμενους μπουζουκίστες, αφού το μπουζούκι εντάσσεται στο Ωδείο Αθηνών για πρώτη φορά.

 

Μεταξύ των ομιλιών παρεμβάλλονταν διακεκριμένοι καλλιτέχνες, αλλά και νεότεροι όπου παρουσίαζαν πρωτότυπα έργα και διασκευές.
Ανάμεσά τους οι:  Χρήστος Παπαδόπουλος, Κώστας Αγέρης, Διονύσης Κορνηλάκης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Γιάννης Καρακαλπακίδης, Φοίβος Αποστολίδης, Αργυρώ Κεραμίδα, Γεωργία Κόμπου και η Μουσική ομάδα της Πρέβεζας.
Συγκινητική στιγμή η συμμετοχή – μέσω skype – του μπουζουκίστα Γρηγόρη Τζιστούδη που διαμένει στο Μόναχο κι έχει διαγράψει τη δική του αξιόλογη πορεία ως εκτελεστής στο εξωτερικό.
Επίσης η ανάγνωση της επιστολής που απέστειλε η σύζυγος του Σταύρου Κουγιουμτζή, Αιμιλία, που στάθηκε στην εκτίμηση του συνθέτη για το μπουζούκι και στην απόπειρά του να μάθει τα μυστικά του, ενώ προέτρεψε τον Θανάση Πολυκανδριώτη να συνεχίσει την προσπάθειά του για την κατοχύρωση του οργάνου εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.
Η βραδιά έκλεισε με τη Συναυλία – Αφιέρωμα στο Μανώλη Χιώτη με το Θανάση Πολυκανδριώτη και το Μουσικό Σχήμα του «Οι Επόμενοι» (33 μπουζούκια)  που κατέπληξαν με την ερμηνεία και το δυναμισμό τους.
Το κοινό που γέμισε κάθε γωνιά της αίθουσας του θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη τους αποθέωσε μαζί με τις ερμηνεύτριες Άννα Μελίτη και Χριστίνα Μιχαλάκη.   Ο Σταμάτης Κραουνάκης αλλά και ο Αντώνης Μιτζέλος ερμήνευσαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο από ένα τραγούδι του Μανώλη Χιώτη.
Η συμμετοχή του Χρήστου Νικολόπουλου και η παρουσία του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά και του ερευνητή και συγγραφέα Παναγιώτη Κουνάδη, του Σταμάτη Κραουνάκη, του μουσικοσυνθέτη Αντώνη Μιτζέλου, του ερμηνευτή και λυράρη Δημήτρη Καρασαβίδη, του μελετητή Πέτρου Δραγουμάνου, όπως και των δεξιοτεχνών Δημήτρη Κορδατζή, Μανώλη Μιχαλάκη, Νίκου Τατασόπουλου, Γιώργου Μάτσικα, Γιώργου Αλτή και του τραγουδοποιού Κώστα Τζιαγκούλα έδωσαν ξεχωριστό κύρος στην εκδήλωση.
Επίσης, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο θρύλος των γηπέδων Αντώνης Αντωνιάδης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, ο ξακουστός οργανοποιός Παναγιώτης Βάρλας, ο οργανοποιός Κώστας Μηλιώνης, ο εκδότης και τραγουδοποιός Μωυσής Ασέρ, ο καθηγητής φωνητικής-τραγουδιού και συγγραφέας Μίνωας, ο ιδιοκτήτης του Odgoo Music Group Νίκος Αναγνωστάκης, ο γενικός διευθυντής Αντώνης Αναγνωστάκης κ.ά.
Μια εξαιρετική εκδήλωση που θα έχει και συνέχεια χάρη στην άσβεστη φλόγα του Θανάση Πολυκανδριώτη που ηγείται της όλης πρωτοβουλίας.
********
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions
Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ              METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMAFM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,                Ελculture.gr                Clickatlife.gr
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online
Στάθμευσηστοεμπορικόκέντρο athensheart

 

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου AthensHeart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.  Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

 

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

 

 

 

You may also like...