Ανακοίνωση Ετήσιου Προγράμματος του Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2019 –2020. Όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δημιουργίας που αγκαλιάζει  το θέατρο, το μπαλέτο, τον σύγχρονο χορό και βέβαια «όλες τις μουσικές του κόσμου». Αυτή τη συνένωση των τεχνών την πιστεύουμε βαθιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και προσπαθούμε πάντοτε να την υπηρετούμε με προσήλωση.

Το 2020 συμπληρώνονται 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν, και ένα πλούσιο αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη είναι για μας λίγο-πολύ αυτονόητο. Από την άλλη, το Αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα για τα 70 χρόνια από το θάνατό του ολοκληρώνεται μέσα στο 2019 με έναν Νοέμβριο γεμάτο συναυλίες και εκδηλώσεις. Πέρα από αυτά, έχω, πιστεύω, αρκετούς λόγους να είμαι χαρούμενος για το πρόγραμμα της σεζόν που αρχίζει. Οκτώ διεθνείς ορχήστρες με κορυφαίους μαέστρους και σολίστ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην απαράμιλλη ακουστική της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης. Παράλληλα, μένουμε πιστοί στην ιδιαίτερη σχέση που έχουμε χτίσει τα τελευταία χρόνια με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Θεόδωρος Κουρεντζής, ο Thomas Hengelbrock ή ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε μόνιμα στους χώρους μας, ο οποίος παρουσιάζει φέτος στο Μέγαρο τον «Μεγάλο Δαμαστή», μια από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του. Χαίρομαι επίσης ιδιαίτερα που ο νέος υποβλητικός χώρος Megaron Underground, τον οποίο εγκαινιάσαμε πριν από δύο σεζόν, έδωσε το δικό του «ανατρεπτικό» στίγμα και συνεχίζει και φέτος ακόμα πιο δυνατά.

Chick Corea και Fazil Say, Λεωνίδας Καβάκος και Joshua Bell, Daniele Gatti και Daniel Raiskin, Elisabeth Leonskaja και Μαρτίνος Τιρίμος, Κυπριανός Κατσαρής και Βασίλης Τσαμπρόπουλος, Δημήτρης Λιγνάδης και Γιάννης Χουβαρδάς, Russell Maliphant και Βαγγέλης Παπαθανασίου, Δήμητρα Γαλάνη και Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αλλά και ο σημαντικός συνθέτης της διασποράς John Psathas είναι μερικά από τα λαμπερά ονόματα που θα παρελάσουν αυτή τη σεζόν στις αίθουσες του Μεγάρου.

Θα ήθελα ακόμα να αναφερθώ στη Συμφωνία των χιλίων του Μάλερ, ένα έργο-ορόσημο που έχει ακουστεί ζωντανά ελάχιστες φορές στην πατρίδα μας, το οποίο θα παρουσιάσουμε τον ερχόμενο Μάιο σε συμπαραγωγή με τη resident ορχήστρα του Μεγάρου και σταθερή συνοδοιπόρο μας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Τέλος, πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τον προγραμματισμένο κύκλο εκδηλώσεων των Μουσικών της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.

You may also like...