“ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ”

Λίγα χρόνια πριν, εκατομμύρια Έλληνες έφευγαν σε μια αναγκαστική ξενιτιά και με το ‘χρυσωμένο χάπι’ πως η μετανάστευση είναι ευλογία Θεού. Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται… Με αφορμή το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας, πολλοί νέοι βρίσκονται στο δίλλημα να αφήσουν την πατρίδα τους και να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας στο εξωτερικό ή να παραμείνουν στην Ελλάδα της κρίσης και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον;
Με αφορμή τα παραπάνω διλήμματα, ο  Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου «Η Ρούμελη»  θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Αναζητώντας διέξοδο στην ανεργία», το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 8μ.μ., στην πινακοθήκη Κυκλάδων της  Ερμούπολης.

  • Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μένουμε Ελλάδα;», μία παραγωγή του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος, το σχολικό έτος 2012 -΄13 και προβλήθηκε στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – DocFest.

      Για την παραγωγή του Ντοκιμαντέρ συνεργάστηκαν 10 εκπαιδευτικοί και 25  μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας, οι οποίοι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσάλλας – Καθηγητής Πληροφορικής
Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ στο ιστολόγιο του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας «Κόντρα στο Ρέμα».

  • Θα παρουσιαστεί επίσης το θεατρικό μονόπρακτο «Ο Μετανάστης» του Γιώργου Σκούρτη.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πάχος
Στο ρόλο του μετανάστη: Γιάννης Καραντώνης
Συμμετέχουν: Γιάννης Γαραντζιώτης, Λουκάς Παπαχαλάμπους και Γιάννης Καπετανάκης.
Χειριστής κονσόλας φώτων και ήχου: Γιάννης Γρυπάρης.
Επιμέλεια αφίσας: Paperkite DesignGroup
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο Ιστολόγιο του Συλλόγου

http://roumelisyros.blogspot.gr/

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

You may also like...