Ανάπτυξη Φωτογραφικού Project

3ος κύκλος εργαστηρίου Δημιουργικής Φωτογραφίας
Διδάσκοντες: Κωστής Αντωνιάδης,
Κώστας Γουδής, Νατάσσα Μαρκίδου
Διάρκεια: 10 εβδομάδες
Σύνολο ωρών: 30
Έναρξη: 6 Νοεμβρίου
Υποβολή αιτήσεων: εως 2 Νοεμβρίου
Το εργαστήριο αυτό αναπτύσσεται μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα 10 εβδομαδιαίων συναντήσεων και προσφέρει σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων ένα σχήμα συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), προκειμένου να εργαστούν εντατικά με τελικό στόχο την ολοκλήρωση μιας φωτογραφικής εργασίας (portfolio) που θα αντικατοπτρίζει τα δικά τους φωτογραφικά ενδιαφέροντα.
Με τη στήριξη και καθοδήγηση των τριών διδασκόντων και την ενεργή συμμετοχή ολόκληρης της ομάδας, αναπτύσσεται ένας συστηματικός διάλογος που αναλύει τις ιδιαιτερότητες των πρότζεκτ των σπουδαστών και προτείνει τα μεθοδολογικά βήματα εξέλιξης, οργάνωσης και παρουσίασης μιας ολοκληρωμένης φωτογραφικής εργασίας ως πορτφόλιο, έκδοση ή έκθεση. Η συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των διδασκόντων στην κριτική ανάλυση των εργασιών επιτρέπουν μια βαθύτερη διερεύνηση των δυνατοτήτων κάθε συμμετέχοντα.
Το θεωρητικό μέρος υποστηρίζεται από την παρουσίαση και το σχολιασμό φωτογραφικών εργασιών σημαντικών δημιουργών και την ανάλυση των σύγχρονων πρακτικών και μορφών παρουσίασης (photobooks, εκθέσεις, ιστοσελίδες) και η επίδρασή τους στη νοηματοδότηση του έργου.
Στο πρακτικό μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με όλα τα ενδιάμεσα στάδια μορφοποίησης του προσωπικού τους πορτφόλιο, τη διαδικασία επιλογής εικόνων και την έννοια της φωτογραφικής σειράς και διαδοχής (editing and sequencing). Έμφαση δίνεται στη διαρκή παρακολούθηση και κριτική ανάλυση της δουλειάς που παράγεται και στην παροχή εξατομικευμένων συμβουλών σε οποιοδήποτε θέμα είναι κρίσιμο για την πρόοδό της.
Τελικός στόχος είναι μια προσεκτικά μελετημένη παρουσίαση του φωτογραφικού πορτφόλιο των συμμετεχόντων, η διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού κειμένου και η προετοιμασία μιας εκθεσιακής πρότασης ή παραγωγή ενός self published photobook. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τα δίκτυα επικοινωνίας και προώθησης του καλλιτεχνικού έργου.
Σε ποιους απευθύνεται
Στον κύκλο αυτό μπορούν να ενταχθούν όσοι βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης μίας θεματικής ενότητας φωτογραφικού έργου, με στόχο την εξέλιξη και ολοκλήρωσή του.
Πρόγραμμα και Χώρος Διεξαγωγής
Ο τρίτος κύκλος περιλαμβάνει 10 εβδομαδιαίες τρίωρες απογευματινές συναντήσεις (30 ώρες) που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα από 6 Νοεμβρίου έως 22 Ιανουαρίου (18.00 – 21.00).
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 (πλησίον σταθμού Συγγρού-Φιξ).
Έκθεση Φωτογραφίας Σπουδαστών
Στο τέλος του σεμιναρίου προτείνεται η συμμετοχή στην ετήσια έκθεση που παρουσιάζει έργα σπουδαστών

You may also like...