Αλφαβητοπαρέλαση

Η Αλφαβητοπαρέλαση έχει γίνει θεσμός για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Καβάλας που διεξάγεται από το 2006  στο Φουαγιέ  Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και την κεντρική οδό Ομόνοιας (από ναό Αγίου Παύλου ως πλατεία Ελευθερίας) από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτεχνών νομού Καβάλας Artattack, Σύλλογο  Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Καβάλας, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας, Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας, Δήμος Καβάλας, και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας “Δημωφέλεια” το τρίτο και το δεύτερο Σάββατο πριν την Καθαρά Δευτέρα.
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι : 1) Η καλλιέργεια και η ανάδειξη σχεδιαστικών, μουσικών και στιχουργικών δεξιοτήτων των μαθητών ανάλογα με τα θέματα των αλφαβητοπαρελάσεων. 2) Η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των μαθητών με σκοπό την κατασκευή των στολών, των καπέλων και των αρμάτων (από υλικά όπως χαρτόνι, σύρμα, φόδρα κ.ά.).3) Η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας δασκάλων, γονέων, μαθητών και σε δραστηριότητες εκτός σχολείου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει εκδηλώσεις  με εμψυχωτές και κλόουν, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, καλλιτεχνικούς  διαγωνισμούς , υπαίθρια μαθητική παρέλαση καρναβαλιών.
Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών και από τις γειτονικές πόλεις  και παρουσιάζει μεγάλη απήχηση με περίπου 5000 θεατές στην Παρέλαση και 2000 μαθητές σε κάθε εκδήλωση με παράλληλη ε θελοντική συμμετοχή περίπου 1000 γονέων στην κατασκευή και το συντονισμό της Παρέλασης.
Αναλόγως των θεμάτων η ΑΒπαρέλαση δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν σε σχέση με την κουλτούρα ξένων λαών και δίνει ερεθίσματα για  ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Απώτεροι στόχοι των εκδηλώσεων αποτελούν 1)Η διατήρηση, ανάπτυξη και επέκταση του θεσμού   2) Η συμμετοχή μαθητών της Περιφέρειας ΑΜΘ

Περισσότερες πληροφορίες:   Ζαχαριάδου Ζωή -6940411499
Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας “Δημωφέλεια”

You may also like...