Ακρόαση ηθοποιών από το Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο για τις ανάγκες της νέας του χειμερινής παραγωγής, που θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Παπαγεωργίου και θα παρουσιαστεί στη σκηνή Κοτοπούλη στο Θέατρο Rex τον Μάρτιο 2022, αναζητά νέους επαγγελματίες ηθοποιούς που έχουν αποφοιτήσει από Δραματική Σχολή την τελευταία τριετία (έτη αποφοίτησης: 2018-2021) ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας.

 

Η γνώση μουσικού οργάνου και η καλή κίνηση είναι δύο στοιχεία που θα συνεκτιμηθούν θετικά, χωρίς να είναι προαπαιτούμενα για την υποβολή του βιογραφικού.

Στην ακρόαση θα κληθούν οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν μετά την αξιολόγηση του βιογραφικού τους από τον σκηνοθέτη και τους καλλιτεχνικούς του συνεργάτες.

Όλοι οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν με email για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση.Όσοι κληθούν να συμμετάσχουν στην ακρόαση θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί σε έναν μονόλογο και ένα τραγούδι της αρεσκείας τους.

Παρακαλούμε σημειώστε: α) Ηακρόαση θα πραγματοποιηθεί τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου 2021. Ενδέχεται να είναι και απογευματινές ώρες.  Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες θα αποσταλούν σε όσους επιλεγούν να συμμετάσχουν στην ακρόαση με email. β) Οι δοκιμές της παραγωγής θα ξεκινήσουν το 1ο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2021. γ) Στο βιογραφικό οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναγράφουν με σαφήνεια το έτος αποφοίτησής τους από τη Δραματική Σχολή.

 

Το ΕΘ εφαρμόζει όλους τους κανόνες που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πανδημία προκειμένου να διεξαχθεί με ασφαλή τρόπο η ακρόαση. Σύμφωνα με τις νέες, επικαιροποιημένες οδηγίες για την είσοδο σε δημόσιους φορείς θα πρέπει όσοι είναι εμβολιασμένοι να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή πιστοποιητικό νόσησης, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί  ή νοσήσει θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από ιδιωτικό ή δημόσιο εργαστήριο αναφοράς, στο οποίο έχουν κάνει έλεγχο για COVID-19 είτε με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, είτε με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (RAPIDTEST) που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών. Ακόμα είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, και στις δύο περιπτώσεις, προς ταυτοποίηση των στοιχείων των υποψηφίων.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε ολιγομελείς ομάδες με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 7 άτομα.

 

Η  συλλογή και η επεξεργασία  των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

 

Κατάθεση βιογραφικών

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους,και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μίαολόσωμη και μία κοντινή) από την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 19Νοεμβρίου 2021:

– ηλεκτρονικά στο email cv@nt.gr αναγράφοντας απαραιτήτως στο θέμα του email«Ακρόαση – Σκηνή Κοτοπούλη 2022».

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά.

Η ενημέρωση των υποψηφίων στην ακρόαση θα γίνει αποκλειστικά μέσω email. Όλοι οι υποψήφιοι που θα αποστείλουν βιογραφικό θα ενημερωθούν σχετικά με τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση μέχρι και την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την ακρόαση θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια. Όσοι υποψήφιοι γνωρίζουν μουσικό όργανο παρακαλούνται να το έχουν μαζί τους στην ακρόαση, εφόσον φυσικά είναι εύκολα μεταφερόμενο. Στον χώρο θα υπάρχει κλαβινόβα.

You may also like...