Ακρίτεια

Πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 25, 26, 27 Ιουλίου στην Κεντρική πλατεία Κάτω Νευροκοπίου  από τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου  και την Κοινωφελής Επιχείρηση. Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο το ίδιο χρονικό διάστημα και  περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις. Παράλληλα διοργανώνονται εκθέσεις προβολής τοπικών προϊόντων.
Η διοργάνωση απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών. Προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών δύο έως και τρεις χιλιάδες. Εθελοντικά στην διοργάνωση συμμετέχουν πολιτιστικά σωματεία της περιοχής με τον αριθμό των εθελοντών να μεταβάλλεται κάθε χρόνο.
Λόγω της γειτνίασης με την Βουλγαρία οι εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού αποτελούν ευκαιρία ανταλλαγής εικόνων, αφού συχνά συμμετέχουν και μουσικοχορευτικά σχήματα από την γειτονική χώρα, ενώ σημαντική είναι η παρουσία επισκεπτών από την γειτονική χώρα.
Ήδη υπάρχουν σκέψεις η όλη διοργάνωση να λάβει «διασυνοριακό» χαρακτήρα και να αποτελέσει το μέσω προβολής της κουλτούρας όλων των κατοίκων τόσο της περιοχής του νομού της Δράμας όσα και της αντίστοιχης περιοχής της γειτονικής χώρας.
Αναφέρονται παραπάνω και αφορούν την μετεξέλιξη της διοργάνωσης σε ένα διασυνοριακό φεστιβάλ πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες  : Συμεωνίδης Συμεών 2523022714 aden@otenet.gr
Παλλικάρης Αθανάσιος Καλή Βρύση Δράμας
6946792488  info@kalivrisi.gr  www. kalivrisi.gr

You may also like...