Αισχύλεια 2017

Το έτος 2017 ορίζει πλέον με διαφορετικό τρόπο τον χώρο και τον χρόνο για την Ελευσίνα . Διεκδικήσαμε δυναμικά και πήραμε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Η πόλη μας εξακτινώθηκε στην Ευρώπη και όχι μόνο , ο χρόνος πύκνωσε , ότι δεν πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια μπορούμε να το κατορθώσουμε μέσα στα επόμενα πέντε.
Το στερεότυπο της υποβαθμισμένης πόλης παραμερίζεται με τη δυναμική παρουσία της Ελευσίνας, μίας πόλης που ξέρει, θέλει και μπορεί να μεταμορφωθεί σε βιώσιμη και δημιουργική οντότητα, πρότυπο προς μίμηση. Ο πολιτισμός γίνεται στην πόλη της Ελευσίνας τρόπος ζωής και βρίσκεται στον πυρήνα κάθε προσπάθειας για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση.
Σε αυτό το όραμα εντάσσονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια το έτος 2017 εκδηλώσεις ποιότητας και ήθους, από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.
Συνολικά φιλοξενούνται περισσότερες από 75 εκδηλώσεις:
23 παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, 15 μουσικές, 14 κινηματογραφικές προβολές, 3 εικαστικές εκθέσεις, 2 περφόρμανς, ένας ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, ένα διεθνές συνέδριο, 2 διαλέξεις.
Το μεγάλο όχημα αυτής της επιτυχίας, ήταν το Φεστιβάλ Αισχύλεια. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε , σ’ αυτή την νέα περίοδο το ήθος που δίδαξε. Τότε είναι σίγουρο ότι η Ελευσίνα θα είναι το παράδειγμα της πόλης που πέτυχε και έτσι θα ξεπλύνει το άγος των προηγούμενων Ελληνικών πολιτιστικών πρωτευουσών.

+30 210 5565613download full film Before I Fall

info@aisxylia.gr

You may also like...