“Αθανασάκειο” Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

2013[1]Στις 21 Αυγούστου 2013
“Αστέρι μου ,Φεγγάρι μου …!”
Μια μαγική βραδιά για την Πανσέληνο
στο “Αθανασάκειο” Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου
Η καρδιά του Βόλου χτυπάει για τον Πολιτισμό
Όλα είναι ,πλέον ,έτοιμα ,για μια μαγική Συναυλία  , με ελεύθερη ,για το κοινό, είσοδο,με την οποία  θα υποδεχτεί φέτος ο Βόλος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο ,την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013  ,στις 8.30 μ.μ.  ,στον φιλόξενο αύλειο χώρο του “Αθανασάκειου” Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ,ο οποίος, από παράδοση ,φιλοξενεί  μοναδικές και ιδιαίτερα ποιοτικές εκδηλώσεις .
Μια τέτοια εκδήλωση  ,που ,μάλιστα , τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ,αντάξια του απαιτητικού κοινού του Βόλου  , θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν, φέτος ,  στους φιλόξενους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου , σε μια βραδιά μαγική ,γεμάτη μουσικές από την Ελλάδα και  τον κόσμο, με θέμα το φεγγάρι και την Πανσέληνο  ,υπέροχες ερμηνείες από εξαιρετικούς σολίστ, εικόνες ,ποίηση ,χορογραφίες , κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.
Σημειώνεται ότι στην Πανσέληνο του Αυγούστου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανοίγει όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Ελλάδας ,με ελεύθερη, για το κοινό ,είσοδο ,έτσι ώστε όλοι να γνωρίσουν τους μοναδικούς  θησαυρούς του Ελληνικού Πολιτισμού ,μέσα από την ενημέρωση εκ μέρους αρχαιολόγων των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου θα είναι ανοιχτό για το κοινό  από τις 7.00 μ.μ. και μέχρι την έναρξη της συναυλίας ,με οικοδεσπότες τους Αρχαιολόγους της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, που θα συνοδεύσουν τους επισκέπτες σε μια περιήγηση στην Έκθεση του Μουσείου .
Αξιοσημείωτο είναι ότι ,φέτος την εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ,που, μάλιστα,  θα παρουσιαστεί μια μέρα πριν ,την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013  και στον  Αλμυρό ( Αύλειος χώρος Παλαιού Γυμνασίου- ώρα 21.00 μ.μ.)  ,προετοιμάζουν  ,σε συνεργασία με την  ΙΓ’ ΕΠΚΑ ,την 7Η ΕΒΑ  και το Αρχαιολ..Ινστιτ. Θεσσαλικών Σπουδών , δύο  πολυβραβευμένες και γνωστές σε όλη την Ελλάδα ,Εθελοντικές  Οργανώσεις  ,το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Ελασσόνας και η “Εν Δράσει” Αλμυρού.
Οι Οργανώσεις αυτές  έχουν,  από κοινού, αναλάβει την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τον Πολιτισμό, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αξιοποιώντας προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας , Ευρωπαϊκούς Κοινοτικούς πόρους ,μέσα από πολύπλοκες ,αυστηρές και επίπονες διαδικασίες ,με Συμπράττοντες Φορείς τις ΕΠΚΑ και  ΕΒΑ της Θεσσαλίας ,αλλά και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών  ,απασχολώντας 200 ανέργους ,κάτω των 35 ετών ,μέσω ΑΣΕΠ, για διάστημα 7 μηνών  και ως εκ τούτου  έντονη επιθυμία τους  είναι η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων ,στους οποίους γίνονται οι παρεμβάσεις .
Είναι μια εξαιρετική  και πρωτότυπη συνεργασία  των Εφορειών του Υπουργείου Πολιτισμού, με τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ,που αποδεικνύει ότι όταν πολιτεία και κοινωνία συνεργάζονται ,το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο και οδηγεί στην πρόοδο και την ανάπτυξη.
ΘΕΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : Η Πανσέληνος του Αυγούστου  με τίτλο :“Αστέρι μου ,Φεγγάρι μου ..!”
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Συντονισμός -Επιμέλεια εκδήλωσης:Κων. Σκριάπας-Πρόεδρος Συλλόγου  Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας  ,
Τραγούδι -Σολίστ  : Κατ.  Αποστολοπούλου  (σοπράνο), Γ. Αποστολόπουλος (τενόρος ) ,πιάνο: Νεκταρία Παπαδημητρίου , Σαξόφωνο-Φλάουτο : Δημ.Θεοδωρακάκης, Κείμενα-Αφήγηση: Μαρίνα Μανθογιάννη,Βιντεοπροβολή :Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”,Χορός :Σχολή Chorus  LINE,Xορογραφίες : Βάσω Τηλιοπούλου  ,Ηχητικά-Φωτισμός  :Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗ
Συνδιοργάνωση :
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού –
ΙΓ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ,
Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών
Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”(Παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών) ,
Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού  ” Εν Δράσει “,.
Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” : μεγάλη προσφορά στον Πολιτισμό και στην Ανάπτυξη
Αξίζει να σημειωθεί ότι  Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , με τη στήριξη του Συλλόγου  Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,που έχει και την προεδρία του Δικτύου  από την ίδρυσή του (2007) ,πέρα από σεμινάρια ,συνέδρια και παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, που είναι το κύριο έργο του ,έχει διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις ,υψηλού επιπέδου ,όχι μόνο στο Βόλο ,αλλά και σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα-Πολεμικό Μουσείο ,Λιμάνι Θεσσαλονίκης, “Βελλίδειο” Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης  ,Λάρισα ,αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα κ.ά).
Ενδεικτικά αναφέρεται  ότι έχουν διοργανωθεί  ,με εξαιρετική επιτυχία και αισθητική ,μεγάλες εκδηλώσεις τιμής  στη Σ. Βέμπο, στο Ν. Καββαδία, στο Μάνο Χατζιδάκι , στο Ν. Γκάτσο , στον Γ. Μουζάκη , στον Στ. Καζαντζίδη, στον Ελληνικό Κινηματογράφο ,στην Οπερέτα και το Μιούζικαλ και πολλά άλλα ,οι οποίες αναδεικνύουν τον Ελληνικό μουσικό πολιτισμό  και ταξίδεψαν την ψυχή της Ελλάδος ,σε όλο τον κόσμο. Εκδηλώσεις οι οποίες έμειναν χαραγμένες στη μνήμη και στην καρδιά όσων τις παρακολούθησαν .
Χορηγοί:
Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη-Βόλος , TRT Τηλεόραση, Houtos Catering-ΕΝΥΔΡΕΙΟ  , ,ΦΞΓ Γρηγοριάδης-Ζαφειρίδης-Ζούγλος,Πολίτες Εν Γνώσει

You may also like...