«ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ»

Παρασκευή 14 Και Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ»
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδακις» ώρα: 21:30
είσοδος: 14€ μειωμένο: 10€
Το θεατρικό έργο «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ» του Παναγιώτη Μεντή με την Μάνια Παπαδημητρίου θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 με είσοδο: 14€ και μειωμένο: 10€
Η Αδαμαντία, αγωνιά να επιβιώσει κτίζοντας στην άµµο της Αφρικανικής ερήμου την διαρκώς μετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και Άνδρας, Μάνα και Πατέρας σε µία οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε αλλά δεν τα έζησε. Από ένα νησί του Αιγαίου, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξάνδρεια, στο Κάϊρο, στην Αθήνα. Ελλάδα και Αίγυπτος, αλλά πουθενά ρίζα και φιλόξενη πατρίδα. Η Ελλάδα µετά τον εμφύλιο. Η Ελλάδα του Καραμανλή, της Δικτατορίας, η Ελλάδα του Ανδρέα. Παράλληλα µε την Αίγυπτο του Νάσερ, του Σαντάτ, του Μουµπάρακ. Γεγονότα στο Σουέζ και στην Κύπρο. Πόλεμος των έξη ημερών, Πολυτεχνείο… Και δίπλα σε όλα αυτά η ζωή μιας γυναίκας που πρέπει να φέρει σε πέρας αυτά που είναι οι δικές της προτεραιότητες. Που πρέπει να μεγαλώσει τα παιδιά της, μέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί συβάσεις και συμβιβασμούς. Η Μάνια Παπαδημητρίου τραγουδά, αλλάζει πρόσωπα ανάλογα με τις εποχές, για να δώσει ένα πρόσωπο στην Κυρία Αδαμαντία, μια συνηθισμένη γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει και να φροντίσει τα παιδιά της, δηλαδή το μέλλον της πατρίδας. Το έργο είναι βασισμένο σε μια πραγματική αλληλογραφία που περίμενε χρόνια την ανακάλυψη της από τον Κωστή Καπελώνη. Ο Παναγιώτης Μέντης μετέτρεψε το πρωτογενές υλικό σε θεατρικό έργο. Η Μάνια Παπαδημητρίου θα δώσει σάρκα και οστά, χιούμορ και συγκίνηση στην Αδαμαντία.
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης Σκηνικά: Μανώλης Ζαχαριουδάκης Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου Μουσική: Σταύρος Σιόλας Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης A’ Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαναστασάτου Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου Ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου Παίζουν μαζί της: Βασίλης Παπαδημητρίου (πιάνο, κλαρινέτο), Χριστίνα Παπατριανταφύλλου (πιάνο, φλάουτο), Αντιγόνη Σταυροπούλου (Μαντολίνο)

 

You may also like...