ΑΓΡΙΝΙΟ – 5o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

3_1_~214 Πόλεις το 2015 με τη συνεργασία δώδεκα (12) Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής! Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα , Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργος Ηλείας, Ρόδος, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά.συμμετέχουν στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο .
Στόχος του φεστιβάλ είναι το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών , ενώ μπορούν να συμμετέχουν σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης .
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ και να βιώσουν οι μαθητές μια μοναδική εμπειρία παρουσιάζοντας τα έργα τους δημόσια και βλέποντας τα έργα άλλων μαθητών.
Εκτός από τα έργα που δημιουργούνται στο πλαίσιο μαθημάτων της Πληροφορικής, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

 

You may also like...