Αγγελική Ιωαννάτου – Κατερίνα Φωτεινάκη στον Κήπο του Μεγάρου

A.Ionatos et K. Foteinaki_2Τις έχει αγκαλιάσει το γαλλικό κοινό,
ήρθε η ώρα να τις γνωρίσουμε κι εμείς
Αγγελική Ιωαννάτου – Κατερίνα Φωτεινάκη
Δευτέρα 16 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.
Καλλιτεχνικό γεγονός, η άφιξη της Αγγελικής Ιωαννάτου στην Αθήνα, και μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε τη διάσημη ελληνίδα δημιουργό μαζί με την εξαιρετική κιθαρίστρια και τραγουδίστρια Κατερίνα Φωτεινάκη, σε μια εμφάνιση γεμάτη λυρισμό και δύναμη.
Φωνές της ελληνικής ποίησης, καθιερωμένες καλλιτέχνιδες στη Γαλλία, υμνούν με μοναδικό τρόπο τα χρώματα της χώρας μας στο εξωτερικό, υφαίνοντας δεξιοτεχνικά τη μουσική μέσα στο λόγο των μεγάλων μας ποιητών.
Διάσημη στη Γαλλία, με κορυφαίες διακρίσεις, η Angélique Ionatos, επιστρέφει στη γενέτειρά της, εδώ απ’ όπου ξεκίνησε, για να δώσει μαζί με την Κατερίνα Φωτεινάκη, Ελληνίδα της Διασποράς κι εκείνη, μια συναυλία από εκείνες που κάνουν το γαλλικό κοινό και τους κριτικούς να τις αγκαλιάζει τόσα χρόνια με θέρμη.
«Πρέσβειρες» της Ελλάδας των ποιητών, της ομορφιάς και του λόγου, αναδεικνύουν το μεγαλείο της ποίησης και της μουσικής, απάντηση στον εκφυλισμό και τη χυδαιότητα των καιρών μας.
Την Αγγελική Ιωαννάτου και την Κατερίνα Φωτεινάκη τις συνδέει η αγάπη για τη μητρική τους γλώσσα, τους ποιητές της Ελλάδας και το πάθος για την κιθάρα. Οι φωνές τους αναμιγνύονται δεξιοτεχνικά, μέσα στην αντίθεσή τους: βαθιά και ζεστή της Αγγελικής Ιωαννάτου, κρυστάλλινη και λεπτή της Κατερίνας Φωτεινάκη. Η «γλώσσα» τους είναι κώδικας πανανθρώπινος, που απελευθερώνει την ποίηση κοινωνώντας την σε ένα κοινό με άλλη κουλτούρα, διαφορετικά βιώματα…
Οι συνθέσεις τους για κιθάρα, δικές τους ή αγαπημένων ελλήνων συνθετών, γίνονται ένας ιδιότυπος καμβάς που προβάλλει σαν θέμα τον ήχο της ποίησης και το συναίσθημα της μουσικής.
Στη συναυλία που ετοίμασαν ειδικά για το αθηναϊκό κοινό, “Κι αν το δέντρο καίγεται…”, ερμηνεύουν τραγούδια και των δύο συνθετριών πάνω σε ποίηση Ελύτη, Σολωμού, Παλαμά, Μορτόγια, Καψάλη, καθώς και ένα τραγούδι από τους μεγάλους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι. Μια μοναδική σύζευξη ποίησης και μουσικής!
Προπώληση εισιτηρίων: €7,00
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €9,00
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr<http://www.megaron.gr>
Επίσης:
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...