• Χωρίς κατηγορία

Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Οκτώβριος 2013- Ιανουάριος 2014
Σεμινάρια
Φωτογραφίας – Κινηματογράφου με τον Προκόπη Δάφνο

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης εγκαινιάζει μια νέα δραστηριότητα με τη μορφή εξειδικευμένων πρακτικών σεμιναρίων που έχουν ως αντικείμενο την αισθητική της εικόνας και πως αυτή εφαρμόζεται δημιουργικά στην κινηματογραφική ταινία.

Τα σεμινάρια, ημερήσια και νυχτερινά, θα πραγματοποιούνται εκτός του ΙΜΚ σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους όπου θα διδάσκονται οι τεχνικές της δημιουργίας μιας ταινίας. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ή να γράφουν μικρά σενάρια και να δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους.

Θα διδάσκονται: τις χρήσεις και τεχνικές των διαφορετικών φωτισμών που απαιτούνται για την ατμόσφαιρα και το στυλ μιας ταινίας, τη χρήση των φίλτρων και τα αποτελέσματά τους, τη χρήση των φακών, των ζελατίνων και των διαφόρων αξεσουάρ που κρίνονται απαραίτητα για να δημιουργηθεί σωστά μια ταινία, τη χρήση, τις τεχνικές και τα μυστικά της κάμερας ώστε να μπορούν μετά να κάνουν τις δικές τους ταινίες.

Μέσα από αυτά τα μοναδικά πρωτότυπα και δημιουργικά σεμινάρια, ανοίγεται στους μαθητές ο κόσμος της εικόνας του κινηματογράφου, και προσφέρεται η γνώση, η εμπειρία και η αισθητική, στοιχεία χρήσιμα για όσους αποφασίσουν να συμμετέχουν και να ασχοληθούν με τον κινηματογράφο είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά. 

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος. Είναι πολύ χρήσιμα ακόμα και στους απόφοιτους σχολών κινηματογράφου που ίσως δε διδάχθηκαν επαρκώς την πρακτική της φωτογραφίας και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα ουσιαστικά και εξειδικευμένα στοιχεία για τη δημιουργία των ταινιών τους.

Εμπνευστής, δημιουργός και δάσκαλος είναι ο Προκόπης Δάφνος, καταξιωμένος, έμπειρος και βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας. Μετά από 35 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, συνεχίζει δημιουργώντας ντοκιμαντέρ και επιθυμώντας να μεταδώσει τις γνώσεις του διδάσκοντας, επινόησε μια καινούργια και πρωτοπόρα μορφή μαθημάτων που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια στο New York College με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές του να βραβευτούν για τις διπλωματικές τους ταινίες σε διεθνή και ξένα φεστιβάλ.

—–

Οι εγγραφές αρχίζουν στις 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, στις  19.30,  όπου θα παρουσιαστεί το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων.
Διάρκεια σεμιναρίων 4 μήνες, 4 ώρες την εβδομάδα. Σύνολο 64 ώρες.
Μηνιαίο ποσό συμμετοχής 120 ευρώ.

Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής:  6945 743 772, prokopisdafnos@yahoo.gr 

You may also like...