Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

jfgjg.Τρίτη 11 Ιουνίου έως  Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Έκθεση

Η Επίδαυρος εφ’ όλης της ύλης
Αρχείο-Συλλογή-Επιμέλεια  Έκθεσης

Βασίλης  Καββαθάς
Βιβλιοθήκη- Πινακοθήκη Επιδαύρου
Εναρκτήρια εκδήλωση: Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, στις 20:00

Ο Βασίλης Καββαθάς μιλά για τον αρχαιολόγο Παναγή  Καββαδία και τις ανασκαφές του στην Επίδαυρο 

Τρεις Ανοικτές Συζητήσεις – Συνεντεύξεις
Ο Βασίλης Καββαθάς συζητά με θέμα:

Η Ιατρική στην Επίδαυρο
με τον Στέφανο Γερουλάνο, Παρασκευή 14.6,  στις 20:00

Εφ΄ όλης της Ύλης
με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, Τετάρτη 19.6, στις 20:00
με τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο, Πέμπτη 27.6, στις 20:00

Παράλληλες προβολές ντοκιμαντέρ από το Αρχείο – Μουσείο της ΕΡΤ
από την Τρίτη 11 Ιουνίου έως την  Κυριακή 28
Ιουλίου 2013
καθημερινά 19:00 – 21:30

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στις συζητήσεις

Πριν ξεκινήσεις για  κει,
φρόντισε να μάθεις
τι εστί Επίδαυρος,
τι εστί Ασκληπιείο,
τι σημαίνει «θεραπεία κατ’ όναρ»…

Το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  παρουσιάζει  την έκθεσηΗ Επίδαυρος εφ’ όλης της ύλης” με ντοκουμέντα από το αρχείο και τη συλλογή του δημοσιογράφου-συγγραφέα-εικαστικού και συλλέκτη, Βασίλη Καββαθά, σε επιμέλεια του ίδιου. Από την Τρίτη 11 Ιουνίου έως  την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013.

 Η έκθεση έχει ως στόχο την ουσιαστική γνωριμία του κοινού, και ειδικότερα των νεώτερων γενεών, με το μαγικό, και συνάμα, γνωστό – άγνωστο στην ολότητά του,  τόπο, που λέγεται Επίδαυρος. Ένα σημείο αναφοράς, από τους αρχαιότατους χρόνους.  Ένα τόπο πολιτισμού και επιστήμης,  που συνδέει άμεσα τη μαθητεία, την σπουδή και την εκπαίδευση με το Ιερό του Ασκληπιού, όπου κάποτε συνέρρεαν κατά μυριάδες οι προσκυνητές – ασθενείς  απ’ όλα τα γνωστά μέρη της εποχής,  για να βιώσουν την εμπειρία του θαύματος, ν’ ακολουθήσουν το τελετουργικό της εγκοιμήσεως που τους «οδηγούσε» ενώπιον του θεού, ο οποίος «και νεκρούς ανάσταινε»…

Μέρος του αρχείου του Βασίλη Καββαθά, ο οποίος έχει αναγάγει σε έργο ζωής -μισό αιώνα θεατής του θεάτρου -έχει αναλώσει ανάλογο χρόνο στην έρευνα της ιστορίας της γενέτειράς του- θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ ο απώτερος στόχος του συλλέκτη είναι η δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης – Πινακοθήκης της Επιδαύρου.

Η μοναδική συλλογή του Βασίλη Καββαθά αποτελείται από σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, αφίσες και προγράμματα του θεάτρου, γκραβούρες, ξυλογραφίες και χαλκογραφίες καλλιτεχνών και περιηγητών, πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες και φωτογραφίες Επιδαύριας θεματολογίας.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης,  την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, στις 20:00,  ο Βασίλης Καββαθάς μιλά για τον αρχαιολόγο Παναγή  Καββαδία και την ανασκαφή  στο Ιερό, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τα συλλεκτικά συγγράμματα-εκδόσεις του.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης  ο δημοσιογράφος Βασίλης Καββαθάς  συνομιλεί – εν είδη ιδιότυπων συνεντεύξεων-  με ανθρώπους που έχουν βιώσει την εμπειρία της Επιδαύρου:

Με θέμα: Η Ιατρική στην Επίδαυρο

την Παρασκευή 14.6,  στις 20:00, με τον Στέφανο Γερουλάνο, Καθηγητή Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης και Καθηγητή τ. Ιστορίας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Με θέμα: Επίδαυρος Εφ΄ όλης της Ύλης

την Τετάρτη 19.6, στις 20:00,  με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, Φιλόλογο – Κριτικό θεάτρου – Επίτιμο Διδάκτωρ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

την Πέμπτη 27.6, στις 20:00,  με τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο, Θεατρολόγο,  Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα προβάλλονται καθημερινά τα ντοκιμαντέρ, ευγενική προσφορά του Αρχείου – Μουσείου της ΕΡΤ:

 • Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ
 • ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΜΗΔΕΙΑ
 • ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΔΕ ΠΟΛΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ, Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ
 • ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ… ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

στο VideoRoom του ΙΜΚ, Δευ – Κυρ από τις 19:00 έως τις 21:30

Τα ντοκιμαντέρ

 • ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

                          1) Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ
2) ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΜΗΔΕΙΑ

                       [– Διάρκεια: 54 ΛΕΠΤΑ]

Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση:
CINETIC

Α΄ ΜΕΡΟΣ

Ενημερωτικό ντοκιμαντέρ που στοχεύει να παρουσιάσει στιγμιότυπα από παραστάσεις του ΑΛΕΞΗ ΜΙΝΩΤΗ στην Επίδαυρο, ενώ μιλούν γι’ αυτόν συνεργάτες του. Ο αφηγητής ξεκινά την αναδρομή στο έργο του ΜΙΝΩΤΗ με αναφορές στην παράσταση «ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ και στην ερμηνεία του ΟΙΔΙΠΟΔΑ από τον ίδιο. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ μιλάει για τις συνεργασίες του και το θέατρο της Επιδαύρου. Ακόμη, μιλούν γι αυτόν οι ΜΑΡΙΑ ΧΟΡΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΝΔΡΟΣ και το ζεύγος ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στην ταβέρνα τους, όπου σύχναζε ο ΜΙΝΩΤΗΣ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται πλάνα από πρόβες-μεταξύ των οποίων και ερασιτεχνικές λήψεις από τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ- δοκιμές, παραστάσεις, το καμαρίνι του, το θέατρο της Επιδαύρου, αλλά και φωτογραφικό υλικό.

Σκηνοθέτης: ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ηχολήπτης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ηθοποιοί: ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΝΤΖΟΥ
Μοντάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οπερατέρ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΗΣ

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο ενημερωτικό ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά στις πρόβες του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ για τη «ΜΗΔΕΙΑ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ, το καλοκαίρι του 1995. Σε όλη τη διάρκειά του παρακολουθούμε πλάνα από τις πρόβες της θεατρικής παράστασης, ενώ οι συντελεστές της μιλούν για τη συγκεκριμένη δουλειά. Ο σκηνοθέτης ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΝΗΣ, η ηθοποιός ΡΕΝΗ ΠΙΤΤΑΚΗ στο ρόλο της ΜΗΔΕΙΑΣ, ο μουσικός ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΛΑΧΟΥΡΗΣ και ο συγγραφέας και μεταφραστής του έργου από το αρχαίο κείμενο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, μιλούν για τη σπουδαιότητα του έργου, για τον ΕΥΡΙΠΙΔΗ και τη συγγραφή των έργων του, σκιαγραφούν τους χαρακτήρες της ΜΗΔΕΙΑΣ και του ΙΑΣΟΝΑ, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.

Έρευνα – Σκηνοθεσία: ΜΙΛΛΥ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ
Διεύθυνση Παραγωγής: CINETIC
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΔΡΕΟΥ
Ηχολήπτης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΔΗΣ
Βοηθός οπερατέρ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΗΣ
Μοντάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΠΟΥΛΟΣ

 • ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
 • [– Διάρκεια: 44 ΛΕΠΤΑ]

Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Αφιέρωμα στον σκηνογράφο και ενδυματολόγο Διονύση Φωτόπουλο, το οποίο βασίζεται κυρίως σε πλάνα από τις σημαντικότερες συνεργασίες του τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Στη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάζονται σκηνογραφικές δουλειές του και συνεργασίες με  Έλληνες και διεθνούς εμβέλειας δημιουργούς, όπως ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ, ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ο ΠΙΤΕΡ ΣΤΑΪΝ, ο ΠΙΤΕΡ ΧΟΛ και ο ΜΟΡΙΣ ΜΠΕΖΑΡ. Η σκιαγράφηση του πολύπλευρου ταλέντου του Διονύση Φωτόπουλο ολοκληρώνεται μέσα από πλάνα με δημιουργίες του, όπως μάσκες, κοστούμια, μακέτες, σκίτσα και σχέδια για σκηνικά, καθώς και μέσα από πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από παραστάσεις τις οποίες επιμελήθηκε σκηνογραφικά. Στη διάρκεια της εκπομπής ο Δ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ αυτοπαρουσιάζεται μιλώντας για τις σημαντικότερες συνεργασίες του στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Περιλαμβάνεται ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ σχολιάζει με τον δικό του ποιητικό τρόπο το ταλέντο του μεγάλου σκηνογράφου επισημαίνοντας το στοιχείο της ελληνικότητας στο έργο του.

Σκηνοθετική επιμέλεια: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ
Διεύθυνση Παραγωγής: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΙΝΙΑΔΑΚΗ
Μοντάζ: ΤΑΚΗΣ ΓΟΡΓΟΡΙΝΗΣ
Εργαστήρια εικόνας και ήχου: CINETIC
Αρχειακά υλικά: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, CINETIC

 • ΔΕ ΠΟΛΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ, Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ
 •  [– Διάρκεια: 26 ΛΕΠΤΑ]

Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΜ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

Η σειρά των εκπομπών «Η ΔΕ ΠΟΛΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ» παρουσιάζουν το έργο κάποιων λογοτεχνών σε συνδυασμό με τον τόπο όπου αναδεικνύεται ή έχει δεχτεί επιδράσεις η λογοτεχνική τους δημιουργία. Το επεισόδιο αυτό παρουσιάζει το συγγραφέα ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΝΙΩΤΗ και το έργο του που σχετίζεται με το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ. Πλάνα από το Αρχαίο Θέατρο, το βυζαντινό ναό του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΕΛΕΗΜΟΝΑ στο γειτονικό ΛΥΓΟΥΡΙΟ (Δήμος ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ), τους ελαιώνες και την πανέμορφη φύση που το συντροφεύουν, ακολουθούν την ανάγνωση αποσπασμάτων των τραγωδιών «ΑΛΚΗΣΤΙΣ» και «ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ» που μετέφρασε ο συγγραφέας ή πρωτότυπου δικού του κειμένου που αφιέρωσε στον ιερό αυτό χώρο. Πλάνα από σύγχρονη μεγαλούπολη και ενός αυτοκινητόδρομου χρησιμοποιούνται σε εναλλαγή με τα πλάνα του αρχαιολογικού χώρου, παρακολουθώντας τους συνειρμούς που το κείμενο προβάλλει.

Οργάνωση και Διεύθυνση Παραγωγής: ΕΛΕΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ
Βοηθός Σκηνοθέτης: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Βοηθοί Σκηνοθέτη: ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΜΑΛΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
Διαβάζουν: ΜΑΓΙΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ το πρωτότυπο κείμενο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΙΩΤΗ
Και οι:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ

Αποσπάσματα από τις Τραγωδίες: ΟΡΕΣΤΕΙΑ, ΒΑΚΧΕΣ, ΤΡΩΑΔΕΣ, ΑΛΚΗΣΤΙΣ
Ειδικοί Σύμβουλοι: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΙΔΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσική: ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ
Διευθ. Φωτογραφίας: ΝΙΚΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ
Σενάριο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ

 • “ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ…” ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
 • [– Διάρκεια: 30 ΛΕΠΤΑ]

Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Εκτέλεση:
FILMODE ΕΠΕ

Το συγκριμένο επεισόδιο της σειράς “ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ…” μας ξεναγεί στο Ασκληπιείο και το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ενώ η κάμερα διατρέχει τον αρχαιολογικό χώρο και τα μνημεία του Ασκληπιείου ο καθηγητής Αρχαιολογίας ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΑΚΗΣ, επικεφαλής της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου, μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του ιερού του Ασκληπιού, που ανάγεται στους προϊστορικούς ακόμη χρόνους και αποτελούσε σημαντικό θεραπευτήριο της αρχαιότητας. Κατά την περιήγηση στα κυριότερα μνημεία του χώρου, το Ιερό του Απόλλωνα Μαλεάτου στο λόφο Κυνόρτιο, το ναό του Ασκληπιού, τη Στοά του Αβάτου και τη Θόλο, παρατίθενται στοιχεία σχετικά με τη λατρεία του θεού-γιατρού της αρχαιότητας Ασκληπιού και τις τεχνικές θεραπείας, την ιστορία του χώρου αλλά και τις διαδοχικές φάσεις των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή. Τέλος, ο καθηγητής Β. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΑΚΗΣ μας ξεναγεί στο αρχαίο θέατρο τονίζοντας το στοιχείο της άριστης ακουστικής του. Στη διάρκεια της εκπομπής ο αφηγητής διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο «Κορινθιακά» του Παυσανία (2ος μ.Χ. αι.). Παρακολουθούμε επίσης, πλάνα από τις αναστηλωτικές εργασίες στα μνημεία του Ασκληπιείου.

Σκηνοθεσία: ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Αφηγητής: ΧΑΡΗΣ ΣΩΖΟΣ
Εργαστήρια εικόνας: CINEMAGIC LC
Εργαστήρια ήχου: STUDIO ERA
Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΤΑΚΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΑΚΟΣ
Αρχαιολόγος: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΑΚΗΣ Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

********

 Με τη  υποστήριξη
του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ
του Θεατρικού Μουσείου
του Αρχείου-Μουσείου της ΕΡΤ

Ευχαριστούμε θερμά τον Διονύση Φωτόπουλο
για την παραχώρηση οπτικού υλικού

Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

 • Έκθεση, Ανοικτές Συζητήσεις, Προβολές από το αρχείο
  του Βασίλη Καββαθά

Η Επίδαυρος εφ’ όλης της ύλης
Εκθεσιακός χώρος 1ου και 2ου ορόφου
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 -22:00

 • Προβολές: Video-Room, 11.6-28.7, Δευ-Κυρ. 19:00-21:30
  Είσοδος Ελεύθερη
 • Εναρκτήρια Εκδήλωση: Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, στις 20:00
 • Ανοικτές Συζητήσεις:

με τον Στέφανο Γερουλάνο, Παρασκευή 14.6,  στις 20:00
με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, Τετάρτη 19.6, στις 20:00
με τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο, Πέμπτη 27.6, στις 20:00

Είσοδος Ελεύθερη Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 34 18 579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο :
info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

ΥποστηρικτέςΙδρύματοςΜ. Κακογιάννης

PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ                     METROPOLIS     Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84        
BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-
go.gr,                    Ελculture.gr                Clickatlife.gr
Culturenow.gr
    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευσηστοεμπορικόκέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Tuesday 11th of June to Sunday 28th of June 2013

Exhibition

“All about Epidaurus”
Archive-Collection- Managing of exhibition
Vassilis Kavathas
Library-Gallery of Epidaurus

Opening Event: Tuesday 11th of June 2013, at 20:00

 • In the framework of the Exhibition
  “All about Epidaurus”
  by Vassilis Kavvathas

  Three open “interviews”
  are about to be presented
  under the general title:
  “Vassilis Kavvathas discusses”

  Friday 14th of June 2013
  Medical Science at Epidaurus
  “Interview” with Stefanos Geroulanos, at 20:00

  Wednesday 19th of June 2013
  All about Epidaurus
  “Interview” with Kostas Georgousopoulos, at 20:00 &

  Thursday 27th of June 2013
  All about Epidaurus
  “Interview” with Plato Mavromoustakos, at 20:00

Free Entrance

Screening of documentaries from the ERT Archive-Museum
From Tuesday 11th of June to Sunday 28th of July 2013
Everyday 19:00-20:30
Entrance is free
Booking is necessary for the discussions

Before going there,
you should learn
what is Epidaurus,
what is Asclepion,
what does “dream therapy” mean…

Michael Cacoyannis Foundation presents an exhibition under the general title “All about Epidaurus”. It is an exhibition of the archival material of Epidaurus’ performances and activities that is collected by the journalist-author-artist Vassilis Kavvathas and whose curator is Vassilis Kavvathas. The exhibition aspires to present Epidaurus thoroughly and effectively, especially to the young generation. Epidaurus’ magical greatness will be revealed.

Epidaurus was a referential point of antiquity and a notional place that was connecting apprenticeship with the Sanctuary of Asclepius (Asclepion). That was a place where thousands of pilgrim-patients were swarming in order to live the experience of a miracle; there one could follow the ritual of “sleep”, meet God and potentially be resurrected…

Vassilis Kavvathas’ archive
is going to be partially exhibited at Michael Cacoyannis Foundation for the first time, while the ultimate goal of the collector is the creation and the establishing of a Library-Gallery dedicated to Epidaurus.

The unique collection of Vassilis Kavvathas includes: rare editions of books, posters and promotional material of past theatre performances, gravures, etchings made of wood and copper, paintings and photographs, always concerning Epidaurus.

During the exhibition and in dates that will be soon announced, Vassilis Kavvathas will have conversations with theatre personalities, academics and archaeologists. These special interviews with people that have experienced Epidaurus (the Epidaurians) will be open to public.

Instead of an official opening event, on Tuesday 11th of June 2013, Vassilis Kavvathas talks about the archeologist Panagis Kavvadias and Asclepion’s excavation. In parallel, there will be a presentation of the collective editions of his books: “O ton Epidaurion Thiasos (The Troup of Epidaurus)”, “Ego echo paixei stin Epidauro (I have performed in Epidaurus)”, “I Epidauros ef’olis tis ylis (All about Epidaurus)”, “Thea Epidaurou (Epidaurus View)”, “Theas Axion (Worth Seeing)”, “Anaskafi sto Iero (Asclepion’s Excavation)”, “Epidaurion Anathima – Selides Patridognosias (Epidaurus Votives)” and “Toixografies Epidaurou (Epidaurus Frescos)” (KAKTOS publishing).

In the framework of Vassilis Kavvathas’ exhibition “All about Epidaurus”, Mr. Kavvathas “interviews” three people that have experienced Epidaurus:

Medical Science at Epidaurus

 • On Friday 14.6, at 20:00, with Stefanos Geroulanos, Professor of Surgery at University of Zurich and Professor of Medical History at University of Ioannina.

All about Epidaurus

 • On Wednesday 19.6, at 20:00, with Kostas Georgousopoulos, Philologist – Theatre Critic – Honorary Doctor at the Department of Theatre Studies, University of Athens.
 • On Thursday 27.6, at 20:00, with Plato Mavromoustakos, Theatrologist and Professor of Theatre Studies at University of Athens.

Τhe Exhibition is organized under the support of:
the Educational Foundation of ESIEA (Union of Editors of Daily Athenian Press),
the Theatre Museum
and the ERT Archives.


Tuesday 11th of June until Sunday 28th of July
Exhibition
, Open Discussions, Screenings from the archive of Vassilis Kavathas

All about Epidaurus
Exhibition room 1st and 2nd floor
Everyday 18:00 -22:00

 • Screenings: VideoRoom, 11.6-28.7, Mon-Sun. 19:00-21:30
  Free Entrance
 • Opening Event: Tuesday 11th  of June 2013, at 20:00
 • Open Discussions:

With Stefanos Geroulanos, Friday 14.6,  at 20:00
With Costas Georgousopoulos, Wednesday 19.6, at 20:00
With Platonas Mauromoustakos, Thursday 27.6, at 20:00

Free entrance.
Booking is necessary for discussions.
There will be a priority list.
Information/Bookings: 210 34 18 579, Mon – Frid 11:00 – 14:00

****

Michael Cacoyannis Foundation
Peireos 206, Tavros, Athens 177 78,  tel. 210 3418 550,  fax210 3418 570
Email
: info@mcf.gr Websitewww.mcf.gr

Sponsors of Michael Cacoyannis Foundation
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Media Sponsors of Michael Cacoyannis Foundation

ΤΑ ΝΕΑ                     METROPOLIS     Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84        
BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε
go.gr,                    Ελculture.gr                Clickatlife.gr
Culturenow.gr
    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Parking at the AthensHeart Shopping center

The audience of the perfomances by the MCF are allowed to park for free in the Parking Lot in the shopping center AthensHeart from Monday to Saturday, from 08:00 – 22:00.

From 22:00 until 01:00 the charge is 2,5€ and 1€ for every extra hour after 01:01.

On Sundays the audience of MCF are charged 2,5€ for the use of parking from 10:00  to 01:00. From 01:01am  they will be charged 1€ for every extra hour.

MCF Press Office:  Hara Petrounia
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

You may also like...