• Χωρίς κατηγορία

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

“Δραματικό και μουσικό πρελούδιο για τον Κ.Π.Καβάφη”
150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή

www.petitoperadumonde.com
Η Μικρή Όπερα του Κόσμου επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μετά από την επιτυχημένη παράσταση με την Όπερα του Παϊζιέλο «Κουρέας της Σεβίλης» (κυκλοφόρησε παγκόσμια σε DVD από την Kicco-Music) με μια παράσταση αφιερωμένη στο μεγάλο αλεξανδρινό. Είναι μιά απόπειρα αφήγησης μέσα από τη σκέψη του ποιητή δεμένη με τη μουσική. Η αφήγηση αυτή, δεν ασχολείται με μιαν ιστορική αναδρομή, ανατρέχει στη σκέψη του ποιητή σε σχέση με την ποίηση και την εσωρερική του πάλη, τα πάθη και τα βιώματα τα οποία τον οδήγησαν στούς ποιητικούς του δρόμους.

Το έργο
Στο φτωχικό διαμέρισμα της οδού Λέψιους 10, ο ποιητής ανασύρει μνήμες από τη ζωή και την τέχνη του, “συναντάει” αγαπημένα του πρόσωπα και επιχειρεί έναν τελευταίο απολογισμό.
Ο Ηλίας Λιαμής βασιζόμενος στα κείμενα του ποιητή καθώς και στις μελέτες των Μαλάνου, Τσίρκα, Λιντλ, Σαββίδη και Σεφέρη εμπνεύστηκε μια ανάγλυφη διαδρομή και αναδρομή στις αναζητήσεις και τα όνειρα του μεγάλου μας ποιητή.

Σκηνοθεσία – σκηνικός χώρος: Βασίλης Αναστασίου
Σύνθεση κειμένου: Ηλίας Λιαμής
Κοστούμια: Λέντιο Κονξχόλι
Video-art: Δημήτρης Ζόγκας
Φωτισμοί: Β. Αναστασίου – Δ. Ζόγκας

Παίζουν
Ποιητής: Πάνος Κορδαλής
Άννα Κονηνή-Μητέρα-Νοσοκόμα: Μαρκησία Γαδ
Πιάνο: Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου

Ώρα: 21:30

H Προπώληση Εισιτηρίων Ξεκίνησε

Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:
210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση/ προβολή.

Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public: Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι

Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00
Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Εισιτήρια:
12€ Κανονικό

7€ Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) /ΑμΕΑ / Άνω των 65

You may also like...