Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παραστάσεις για παιδιά

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
παραστάσεις για παιδιά  Δεκέμβριος 2013 – Μάιος 2014
SpeiraPerseas_SassaKaravanΚυριακή,  9, 16, 23 & 30  Μαρτίου 2014, στις 17:00

(δεν θα γίνει παράσταση την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014)
«Σπείρα – Σπείρα με σπιρούνια»
2ος χρόνος επιτυχίας!!
Τέσσερα θρυλικά παραμύθια

σε λυρικό λόγο της Λίνας Νικολακοπούλου
και μελοποίηση του Σταμάτη Κραουνάκη
«…έτσι όμορφα τους βρήκε το πρωί
με τραγούδια με χορούς και βαρελότα
Πόσο όμορφη είναι τώρα η ζωή
είπε ο γάτος στο φεγγάρι τ’ ασημί
δεν μας άξιζε η ζωή που είχαμε πρώτα…»
Ο «Παπουτσωμένος γάτος» συναντάει τον «Ψαρά και τη γυναικά του» και «Στρώνουν τραπεζάκι» με επίσημο χορηγό μια « Χρυσή χήνα» που κάνει όλη την πόλη να γελάει!!!
Αυτά είναι τα παραμύθια μας!
«Ο παπουτσωμένος γάτος», «Τραπεζάκι στρώσου» «Η χρυσή χήνα», των αδερφών Γκριμ και ο μύθος από τη λαϊκή μας παράδοση «Ο ψαράς και η γυναίκα του», διασκευασμένα λυρικά από τη Λίνα Νικολακοπούλου, μελοποιημένα από το Σταμάτη Κραουνάκη και παιγμένα από τη Σπείρα Σπείρα, ξεκινούν όλα μαζί να πουν τις ιστορίες τους.
Μία μουσική παράσταση με ρυθμό, κίνηση, χρώμα, τραγούδι, χαρά αλλά και μνήμες από το συλλογικό μας παρελθόν, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά ν’ ακούσουν, να μάθουν και να παίξουν και μέσα από τις μελωδίες και τον έμμετρο λόγο να εξοικειωθούν με το τραγούδι και το θέατρο.
Όλα συμβαίνουν φανερά πάνω στη σκηνή.
Οι ηθοποιοί τραγουδούν και χορεύουν αλλάζοντας με φαντασία και ευρηματικότητα ρόλους, κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα περνώντας από τον ένα μύθο στον άλλο, ζωντανεύοντας τους χαρακτήρες των παραμυθιών και τα παιδιά συμμετέχουν διαδραστικά στην εξέλιξη και στην πλοκή των παραμυθιών, έτσι ώστε να αναπτύσσεται η δημιουργική τους φαντασία.
Η ζωντανή μουσική, τα πολύχρωμα ρούχα, τα πρωτότυπα αντικείμενα, οι φωτισμοί, καθώς και οι εικόνες που προβάλλουν στοιχεία των μύθων στο video wall καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ολοκληρώνουν το αίσθημα μιας πρωτότυπης παιδικής παράστασης με στόχο να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ :
Αθηνά Αφαλίδου
Χρήστος Γεροντίδης
Jerome Kaluta
Θανάσης Καραθανάσης
Κώστας Μπουγιώτης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Λιμπρέτο: Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Κραουνάκης – Μπάμπης Γούσιας
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Κοστούμια: Δανάη Κουρέτα
Μουσική διεύθυνση: Άρης Βλάχος
Κίνηση: Γιώργος Στιβανάκης
Δημιουργία βίντεο: Oρέστης Συμβουλίδης
Κεφαλή κατσίκας και γαϊδάρου, τραπεζάκι: Αλέξανδρος Λόγγος
Ήχος: Γιάννης Ρούσσος
Εκτέλεση φωτισμών: Δημήτρης Στίγκας
Φωτογραφίες: Κώστας Δ. Φραγκόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Ελένη Συροπούλου
Προβολή + επικοινωνία: Δέσποινα Κραουνάκη
Κυριακή,  9, 16, 23 & 30  Μαρτίου 2014, στις 17:00
(δεν θα γίνει παράσταση την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014)
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης: 210 93 13 798 &                                                                                                         210 93 45 378

Αίθουσα: Αίθουσα 1
Τιμές εισιτηρίων:  12€ (μεγάλοι)                                10€ (μικροί)
          7€ σχολεία

 *******
η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει
Κάθε Κυριακή, στις 11:30 & 15:30
“ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ”
που «μιλούν» και αγγλικά και καλωσορίζουν τους επισκέπτες της Αθήνας

Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη για όλη την οικογένεια
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
με υπέρτιτλους στην αγγλική

 Δεκέμβριος 2013 – Απρίλιος 2014
κάθε Κυριακή, στις 11:30 & 15:30
στο Θέατρο του ΙΜΚ
Περσέας και Ανδρομέδα, δύο ήρωες μυθικοί που ζωντανεύουν επί σκηνής μέσα από τη δημιουργική ματιά της Κάρμεν Ρουγγέρη. Δύο ήρωες που μιλούν αγγλικά και καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες της Αθήνας για να μοιραστούν μαζί τους τη μαγεία της πιο παραμυθένιας ιστορίας σε μια ξενάγηση στις «γωνιές» της μακραίωνης ελληνικής κουλτούρας. Ο μύθος του Περσέα απευθύνεται στο διεθνές κοινό με τη χρήση υπέρτιτλων στην αγγλική. Τα πανανθρώπινα μηνύματα και οι αλήθειες του, μέσα από μια σύγχρονη ανάγνωση της καταξιωμένης σκηνοθέτιδας, Κάρμεν Ρουγγέρη, αγγίζουν τις ψυχές του κόσμου.
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης απευθύνει κάλεσμα στους ξένους επισκέπτες της πόλης που αναζητούν την ουσιαστική επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό. Στους έμπειρους ταξιδιώτες που δε στέκονται σε μια «επιφανειακή» και «τυποποιημένη» σχέση με την πρωτεύουσα, αλλά επιθυμούν να τη γνωρίσουν βαθύτερα, γνωρίζοντας κάθε της πρόσωπο.
Συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανάδειξης της Αθήνας σε δημοφιλή προορισμό CityBreak τουρισμού, ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες της πόλης με μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από την πεμπτουσία της αρχαίας ελληνικής σοφίας, τη μυθολογία.
Συνεπές στη στόχευσή του για τη διαμόρφωση ενός πόλου έλξης του διεθνούς ενδιαφέροντος γύρω από την αρχαία ελληνική γραμματεία, κτήμα ελληνικό και οικουμενικό συνάμα, το ΙΜΚ επενδύει και πάλι στην πολύτιμη ελληνική κληρονομιά.
Σημειώνει η έμπειρη και ξεχωριστή σκηνοθέτης Κάρμεν Ρουγγέρη: Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η παράσταση «Περσέας και Ανδρομέδα» θέλουν να προσεγγίσουν και ξένους θεατές με σκοπό να τους γνωρίσουν την υπέροχη ελληνική μυθολογία. Μετέφρασαν στα αγγλικά το έργο και έβαλαν υπέρτιτλους ώστε οι ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα θα μπορούν να δουν μια παράσταση προάγγελο ίσως του αρχαίου δράματος, κωμωδίας και τραγωδίας.
Η παράσταση μιλά για ένα πολύ παλιό παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με την Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας.
Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος, καλός, για το μικρό Περσέα.
Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως στα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.

Ο θίασος σημειώνει: Το φιλόξενο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα που επιτρέπουν σε ηθοποιούς και σκηνοθέτη να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή παράσταση. Προβολές και φωτισμοί μεταφέρουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στα διάφορα μέρη όπου ταξιδεύει ο ήρωας Περσέας. Τα κουστούμια και τα σκηνικά αντικείμενα είναι παραμυθένια. Η μουσική και τα τραγούδια, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Οι ηθοποιοί διαλεκτοί και έμπειροι, βοηθούν τα παιδιά, ώστε σε πολλά σημεία της παράστασης να πάρουν κι αυτά μέρος σε αυτή και να χαρούν τη γοητεία της θεατρικής πράξης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Σκηνοθεσία:

Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά-Κοστούμια:

Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί:

Πέτρος Γάλλιας

Μουσική-Ενορχήστρωση-VideoArt:

Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι-Μουσικές Επιλογές:

Αντρέας Κουλουμπής

Βοηθός Σκηνοθέτη:

Κατερίνα Παπαναστασάτου

Βοηθός Ενδυματολόγου:

Έρρικα Αλαμάνου

Ηθοποιοί:

Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Νεφέλη Κουλούρη, Σπύρος Περδίου,
Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιάννης Τσουρουνάκης, Άγγελος Χατζάς

Δεκέμβριος 2013 – Απρίλιος 2014 – Κάθε Κυριακή, στις 11:30 & 15:30

“ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ”
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 80΄
Τιμές Εισιτηρίων:  12€ (Κανονικό)
                                  10€ Group άνω των 10 ατόμων/ Κατόχους Κάρτας ΟΑΕΔ/ ΑμεΑ/ Οικογένειες 4 ατόμων και άνω/ Κατόχους Κάρτας Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας/ Kατόχους Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί)/ Υπαλλήλους Πυροσβεστικού Σώματος με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας (Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος)

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στην αγγλική κατόπιν αιτήματος στις ήδη προγραμματισμένες ημερομηνίες από Δεκέμβριο 2013 έως Απρίλιο 2014, κάθε Κυριακή, στις 11:30 & 15:30

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στην αγγλική για οργανωμένες επισκέψεις γκρουπ σε άλλες ημερομηνίες κατόπιν συνεννόησης.  Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία Πέμπτη & Παρασκευή στις 10:00
Κυριακές για κοινό και ομάδες στις 11:30 & 15:30. Κρατήσεις: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 στο τηλέφωνο: 215 550 8270

*********
Κουκλοθέατρο
Σάββατο, 8 & 15 Μαρτίου 2014, στις 18:00
το Θέατρο Σκάλα
παρουσιάζει την Κούκλο – Θεατρική παράσταση
“Πού γεννιούνται τα Παιχνίδια;”
Ένα έργο για τα παιδιά του κόσμου.
Μια παράσταση σχόλιο στην παιδική εργασία  που συνδυάζει το θέατρο με τις μαριονέτες και ακολουθείται από εκπαιδευτική θεατρική δραστηριότητα.

O μικρός  Άγγελος έχει πολλά παιχνίδια μα δεν είναι ευτυχισμένος. Έτσι, όταν φθάνουν τα γενέθλια του δεν χαίρεται για το  καινούργιο του παιχνιδοτσίρκο.
Θυμώνει  και πέφτει  λυπημένος για ύπνο. Στο όνειρο του, όμως, τα παιχνιδοζωάκια του ζωντανεύουν και τον οδηγούν σε μια άλλη χώρα,  στην  Χώρα που Γεννιούνται τα Παιχνίδια. Θα γνωρίσει εκεί άραγε τους αληθινούς κατασκευαστές των παιχνιδιών του και θα μπορέσει να βοηθήσει τους καινούργιους του φίλους;
Συντελεστές
Παραμύθι, Σκηνοθεσία, Σενάριο,  Κούκλες, Ερμηνεία: Κυριακή Δοξαρά
Σκηνογραφία, Φωτισμοί: Βασίλης Ροδίτης
Κουστούμι, υφασμάτινες κατασκευές: Ελένη Δοξαρά
Εκπαιδευτικός σύμβουλος: Μαριάννα Ρεμούνδου
Εικαστική σχεδίαση: Ισαβέλλα Μαυρή
Σάββατο 8 & 15 Μαρτίου 2014, στις 18:00
“Πού γεννιούνται τα Παιχνίδια;”
Κούκλο-
Θέατρο Σκάλα
Αίθουσα: blackbox
Διάρκεια : 60΄
Ηλικία: από 4 ετών
Τιμή εισιτηρίου:8€
******

ΚΥΡΙΑΚΕΣ με ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
Κυριακή  2 & 9 Μαρτίου 2014, στις 15:00
Εναλλασσόμενο πρόγραμμα παραστάσεων κουκλοθέατρου
για παιδιά από την Unima Ελλάς

Πρόκειται για τη συνέχεια της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας του ΙΜΚ με την Unima Ελλάς. Το ΙΜΚ για τέταρτη χρονιά δίνει στέγη στην τέχνη της εμψύχωσης της κούκλας και προσφέρει στο κοινό έναν τόπο συνάντησης, υπό τη σκέπη ενός θεσμού τις “Κυριακές με Κουκλοθέατρο”. Διαφορετικοί, κάθε Κυριακή, θίασοι, μέλη της Unima Ελλάς, παρουσιάζουν νέες αλλά και ήδη γνωστές δουλειές τους για όλους τους μικρούς φίλους του κουκλοθέατρου και για τις οικογένειές τους
Αίθουσα BlackBox
Εισιτήριο: 8€
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την UNIMA ΕΛΛΑΣ σε κάθε παράσταση θα δίνονται 5 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς (που επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας τους και συνοδεύουν έως και δύο παιδιά)

Για τη διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων στους δικαιούχους – κατόχους κάρτας ανεργίας απαιτείται κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα πρωινά μία ώρα πριν την παράσταση, ή τηλεφωνικά στο 210 3418579 με σειρά προτεραιότητας

 Οι Παραστάσεις
Κυριακή 2 Μαρτίου 2014,  στις 15:00
Manifesto
PuppetTheater
Παράσταση: “
Παρούκ”  (το στοιχειωμένο κολοκύθι)
Πριν πολύ, πολύ, πολύ καιρό. Εεεε!  Όχι και τόσο πολύ,  χτες το βράδυ,  ήμασταν στο στοιχειωμένο κάστρο, εκεί που ζει η κολοκύθα που τον λένε Παρούκ -και που δεν είναι σαν όλα τα συνηθισμένα, στοιχειωμένα κάστρα, που βλέπετε κάθε μέρα, αφού εκεί δεν ακούς ουρλιαχτά αλλά μόνο γέλια γιατί ο Παρούκ  σκαρφίζεται  συνεχεία φάρσες  -για να τρομάξει τα ποιο ανατριχιαστικά πλάσματα, και κάθε βράδυ σκαρώνει  την αγαπημένη του φάρσα με το σεντόνι.
Τιιιιιιιι???? Εσείς δεν το  έχετε δοκιμάσει???
Κάθε βράδυ, που λέτε, φοράει ένα σεντόνι για να τρομάξει  τα φαντάσματα και κάνει ένα σωρό κόλπα  για να κοψοχολιάσει  τον δράκουλα.  Τρομάζει  τους πάντες μέχρι που του επιτίθεται ο έρωτας, δίνει μάχη, και μέσα σ΄ αυτή τη μάχη  θα ερωτευτεί μια νυχτερίδα. Θα καταφέρει άραγε να κερδίσει την καρδιά της?
Η Βασιλική Κουστέρη (ManifestoPuppetTheaterΣενάριο – κατασκευές – εμψύχωση) γεννήθηκε το 1987,  ζει μόνιμα  στα Μέγαρα και  αναρωτιέται, από το 2004, αν το κουκλοθέατρο βρέθηκε στο δρόμο της ή εκείνη στο δρόμο του κουκλοθέατρου.  Ήταν μια από εκείνες τις στιγμές που περπατάς στο δρόμο και ενώ όλα είναι πληκτικά,  εκεί σε μια άκρη, συμβαίνει κάτι μαγικό. Ένα μικρό πλάσμα αποκτά ζωή και εσύ ζωή μέσα από αυτό.   Έτσι ξεκίνησε η ενασχόληση με το κουκλοθέατρο,  με μία πρώτη ματιά σαν τον έρωτα!

Από  2004  μέχρι και το 2010 ασχολήθηκε ερασιτεχνικά  με το κουκλοθέατρο  και από το 2011 ασχολείται πλέον επαγγελματικά. Το  2012-2013 παρακολούθησε  το 

εργαστήριο θεατρικής μαριονέτας, καθώς και το εργαστήρι “Μηχανική και Αυτοματισμός κουκλοθέατρου” στο εργαστήριο Αγιούσαγια του Στάθη Μαρκόπουλου.
Συντελεστές
Σενάριο – κατασκευές – εμψύχωση: Βασιλική  Κουστέρη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Στάθης Μαρκόπουλος
Bοηθός επί σκηνής: Ερατώ Σιωροπούλου
Μουσική- ήχος: Γιώργος Πάτας
Κυριακή 2 Μαρτίου 2014,  στις 15:00
Αίθουσα: BlackBox
Διάρκεια παράστασης: 45΄
Ηλικίες: από 6 χρονών
Εισιτήριο: 8€

******
Κυριακή  9 Μαρτίου 2014, στις 15:00
Caravan Puppet Theater
Παράσταση:
Ο Κατακλυσμός στον Κόσμο των Ανθρώπων
Μια παράσταση κουκλοθέατρου από την ομάδα “Καραβάν” που ξετυλίγει την κόκκινη κλωστή του παραμυθιού με πρωταγωνιστή τον μικρό Αμπού Αγκού.

Στο πλευρό του οι αγαπημένοι του φίλοι, το μυρμηγκάκι, ο ελέφαντας, ο δράκος, η μάγισσα και η νεράιδα που τον υιοθετούν, του χαρίζουν το όνομα “Κατακλυσμός” και τον μεγαλώνουν ως την ημέρα που θα θελήσει να φύγει από τη χώρα του παραμυθιού για να γνωρίσει νέους κόσμους.

Το ταξίδι ξεκινά με προορισμό τον κόσμο των ανθρώπων όπου φτάνει με ενθουσιασμό αλλά γρήγορα απογοητεύεται… Οργισμένος αναλαμβάνει δράση και με τη βοήθεια μιας τσιγγάνας που τον στηρίζει, αντιμετωπίζει τους άρχοντες και τους υποτακτικούς τους παραδειγματικά και δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία για μια καινούρια αρχή.

Η Caravan Puppet Theater είναι  μια νέα ομάδα κουκλοθέατρου που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013 από την Ερατώ Σιωροπούλου (θεατρολόγο) με συνεργό τον Αχιλλέα Τσιτσιμελή. Στο μικρό αυτό διάστημα η ομάδα με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων κατάφερε να  δώσει παραστάσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, δήμους και σχολεία, να δώσει και να πάρει πολύ χαρά, έμπνευση και δύναμη ώστε να συνεχίσει να μαθαίνει και να ταξιδεύει με το κουκλοθέατρο.

 Επίσης έχει συμμετάσχει στο festival Κουκλοθέατρου και Παντομίμας “Κιλκίς 2013”.

Η ομάδα  έχει στο ενεργητικό της δυο παραστάσεις την «Ο Κατακλυσμός στον κόσμο των ανθρώπων» (σενάριο – κατασκευή- εμψύχωση Ερατώ Σιωροπούλου, σκηνοθεσία – παραγωγή Χρήστος Αυτσίδης,) και «PET» (σενάριο – κατασκευή -εμψύχωση Ερατώ Σιωροπούλου, σκηνοθεσία-παράγωγη Στάθης Μαρκόπουλος).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κατασκευή Κούκλας – Σενάριο – Εμψύχωση: Ερατώ Σιωροπούλου
Συνεργός: Αχιλλέας Τσιτσιμελής
Σκηνοθεσία – Παράγωγή:  Χρήστος Αυτσίδης
Κυριακή  9 Μαρτίου 2014, στις 15:00
Αίθουσα: BlackBox
Διάρκεια παράστασης: 45΄
Ηλικίες: από 3 ετών
Εισιτήριο: 8€

Κυριακές με Κουκλοθέατρο
Εναλλασσόμενο πρόγραμμα παραστάσεων κουκλοθέατρου
για παιδιά από την Unima Ελλάς
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την UNIMA ΕΛΛΑΣ σε κάθε παράσταση θα δίνονται 5 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς (που επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας τους και συνοδεύουν έως και δύο παιδιά)
Για τη διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων στους δικαιούχους – κατόχους κάρτας ανεργίας απαιτείται κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα πρωινά μία ώρα πριν την παράσταση, ή τηλεφωνικά στο 210 3418579 με σειρά προτεραιότητας
*******
Αφηγήσεις για παιδιά
  
Κυριακή 9, 16, 23 & 30 Μαρτίου 2014,  στις 12:30

Τα Τρία Χρυσά Μήλα
Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια
Με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη

http://www.youtube.com/watch?v=z6mE6wDROHU
http://www.youtube.com/watch?v=t42f2yyLmtY

Με την ευκαιρία των 20 χρόνων στο χώρο της επαγγελματικής αφήγησης η Σάσα Βούλγαρη «επιστρέφει» στην ομορφιά των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών. Κάθε Κυριακή στις 12:30, για 3η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Μια φορά κι έναν καιρό…. Υπήρχαν Δράκοι και Δρακόφιδα, Λάμιες, Γοργόνες και Ξωθιές, ταπεινά σπιτάκια, και πύργοι αψηλοί, γριές φαφούτες και τρανές βασίλισσες, σπηλιές, φαράγγια και απάτητα βουνά, δάση σκοτεινά και άλογα που μιλούν, μέλισσες που βοηθούν κι αετοί που κουβαλούν παλικάρια στις πλάτες τους, πηγάδια που κρύβουν μυστικά και πιθάρια που χρυσώνουν ότι βουτήξεις μέσα τους…

Υπήρχαν όμορφες βασιλοπούλες κι έξυπνες μυλωνούδες, μαρμαρωμένα βασιλόπουλα και αστέρια που μιλάνε, δέντρα που κρύβουν κοπελιές και γενναίοι που μεταμορφώνονταν σε φίδια… Όλα αυτά υπάρχουν στα παλιά ελληνικά λαϊκά παραμύθια, «τα πιο όμορφα του κόσμου»!!!! και θα ζωντανεύουν κάθε Κυριακή από το στόμα της παραμυθούς Σάσας Βούλγαρη.

Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 60΄
Τιμή εισιτηρίων: 8€, ενιαίο
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς (που επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας τους και συνοδεύουν έως και δύο παιδιά). Για τη διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων στους δικαιούχους – κατόχους κάρτας ανεργίας απαιτείται κράτηση θέσεων στα ταμεία του ΙΜΚ (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα πρωινά μία ώρα πριν την παράσταση, ή τηλεφωνικά στο 210 3418579 με σειρά προτεραιότητας

********   
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα Public στην Αττική
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions
Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ              METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMAFM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,                Ελculture.gr                Clickatlife.gr

Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr

Camera Stylo online
Στάθμευσηστοεμπορικόκέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου AthensHeart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.  Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


 

 

 

 

You may also like...