Ίδρυμα Ευγενίδου – Δήμος Καλλιθέας

djhgdj«Γιορτή επιστήμης στην παραλία της Καλλιθέας»

Για μικρούς και μεγάλους
Μια συνεργασία του Ιδρύματος Ευγενίδου  και του Δήμου Καλλιθέας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013Το Ίδρυμα Ευγενίδου και ο Δήμος Καλλιθέας συνεχίζουν για μία ακόμη χρονιά τη συνεργασία τους, σε μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 και ώρα 19:30, στην παραλία της Καλλιθέας.

Το «πανηγύρι» αυτό της επιστήμης θα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ένα ταξίδι στη γνώση. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτότυπων επιμορφωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που απευθύνονται στους πολίτες της Καλλιθέας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες, συζητήσεις ειδικών με το κοινό, αλλά και προγράμματα φιλαναγνωσίας και γνωριμίας μικρών και μεγάλων με ποικιλία επιστημονικών, κοινωνικών και παιδαγωγικών θεμάτων και βιβλίων, με την Επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στο «πανηγύρι» της επιστήμης συμμετέχουν με εκθέματα τεχνολογίας  οι μαθητές και οι μαθήτριες, από τα 1ο ,2ο ,7ο, 9ο, 12ο, 13ο, Γυμνάσια του Δήμου Καλλιθέας.

Χώρος συνάντησης είναι η παραλία της Καλλιθέας και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 και στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας: 210 9570001 και 210 9584832.

Σημειώνεται ότι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177 143, στο fax: 210 9417514, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr

Πρόγραμμα
19:30 : Προσέλευση
19:45 : Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου: “Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ
21:00  : Επίδειξη πειραμάτων με τίτλο “Η μαγεία της επιστήμης”
από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου
22:00 : Παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, με τα Τηλεσκόπια της Ελληνικής
Αστρονομικής Ένωσης

Θα λειτουργεί  Έκθεση τεχνολογίας  των Γυμνασίων του Δήμου Καλλιθέας

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου
Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ

Σ΄ ένα ταξίδι στην Εποχή των Παγετώνων, μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχαήλ Δ. Δερμιτζάκη «Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ», προσκαλούν τους φίλους τους ηλικίας 8 έως 12 ετών, η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, η βιβλιοθήκη του Δήμου Καλλιθέας και οι Εκδόσεις Πατάκη.

Ειδικοί παιδαγωγοί-εμψυχωτές θα υποδεχθούν τα παιδιά στις 7:45 μ.μ.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπα δρώμενα και παιχνίδια εμπνευσμένα από το βιβλίο να γνωρίσουν τις περιπέτειες του Τότο, ενός αγοριού που θα ταξιδέψει στην πλάτη ενός μικρού μαμούθ για να γνωρίσει τον παγωμένο κόσμο της τούνδρας και των εύφορων κοιλάδων εκείνης της εποχής.

Παράλληλα, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης Η ιστορία της γραφής θα μάθουν πώς δημιουργήθηκαν οι περίφημες σπηλαιογραφίες και φυσικά θα γνωρίσουν τον συγγραφέα-επιστήμονα, ο οποίος θα τους αποκαλύψει μικρά μυστικά του βιβλίου του.

Πολλά ερωτήματα που θα γεννηθούν κατά την παρουσίαση του βιβλίου για τη ζωή των ηρώων της ιστορίας θα απαντηθούν στη συνέχεια στην εντυπωσιακή παράσταση πειραμάτων που θα ακολουθήσει από την ομάδα πειραμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Μιχάλης Δερμιτζάκης, ως καθηγητής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αφιέρωσε τη ζωή και την επαγγελματική του δραστηριότητα στην προβολή των γεωεπιστημών. Μέσα από το βιβλίο αυτό απευθύνεται στα παιδιά, με την επιθυμία να τα φέρει σε επαφή με τη συναρπαστική ζωή ενός κόσμου που υπήρξε χιλιάδες χρόνια πριν!

“Η μαγεία της επιστήμης” από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

Πολύχρωμα υγρά, εκρηκτική χημεία και οι μυστηριώδεις ιδιότητες του ηλεκτρομαγνητισμού πρωταγωνιστούν σε μια εντυπωσιακή παράσταση πειραμάτων. Από τα μαμούθ και τις πολικές θερμοκρασίες, στους πυραύλους και στις διαστημικές πτήσεις, ακολουθήστε την ομάδα πειραμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης.

Παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, με τα Τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης

Από τις 10:00 μ.μ. και μετά θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το νυχτερινό ουρανό μέσα από τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης. Ο κύριος προορισμός μας θα είναι ο πλανήτης Κρόνος, δεύτερος μεγαλύτερος από τα σώματα του ηλιακού μας συστήματος και στην πραγματικότητα γιγάντιος σε σχέση με τη Γη μας. Αυτό όμως που τον κάνει μοναδικό είναι οι δακτύλιοί του, που θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε μαζί με κάποιους από τους δορυφόρους του και να καταλάβουμε γιατί κάποιες φορές τον αποκαλούν: «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών». Θα μάθουμε ακόμα να αναγνωρίζουμε με γυμνό μάτι κάποιους από τους βασικούς αστερισμούς που μας επιτρέπουν να προσανατολιζόμαστε τη νύχτα.

Ο δρόμος  για την  παραλία της Καλλιθέας

ΣΤΑΣΗ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ    οδός Λ. Ποσειδώνος

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

101  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΛΙΜΟΣ
130  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – Ν.ΣΜΥΡΝΗ
217  ΠΕΙΡΑΙΑΣ –  ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
860  Π.ΦΑΛΗΡΟ – ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Α1   ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΒΟΥΛΑ
Β1   ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ

Με την άφιξη σας στη στάση στα δέκα μέτρα βρίσκεται υπόγεια διάβαση. Με την διέλευση της  στα ογδόντα μέτρα  βρίσκεται η είσοδος των εγκαταστάσεων του Δήμου Καλλιθέας .

ΣΤΑΣΗ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ    οδός Λ. Ποσειδώνος   ΤΡΑΜ-ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ   ΣΕΦ……..

Με την άφιξη σας στη στάση στα εκατό μέτρα βρίσκεται υπόγεια διάβαση. Με την διέλευση της  στα ογδόντα μέτρα  βρίσκεται η είσοδος των εγκαταστάσεων του Δήμου Καλλιθέας .

ΣΤΑΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ     οδός Λ. Ποσειδώνος ΤΡΑΜ-ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ   ΣΕΦ……

Με την άφιξη σας στη στάση στα εκατό μέτρα βρίσκεται υπόγεια διάβαση. Με την διέλευση της  στα ογδόντα μέτρα  βρίσκεται η είσοδος των εγκαταστάσεων του Δήμου Καλλιθέας .

ΣΤΑΣΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ   οδός ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ  ΤΡΟΛΕΥ   10 ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Με την άφιξη σας στη στάση στα τριάντα  μέτρα βρίσκεται υπόγεια διάβαση. Με την διέλευση της  στα ογδόντα μέτρα  βρίσκεται η είσοδος των εγκαταστάσεων του Δήμου Καλλιθέας .

ΣΤΑΣΗ ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΥΣ   οδός Λ. Ελ. Βενιζέλου (τέρμα)
ΤΡΟΛΕΥ  1 ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ  – ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 040 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Με την άφιξη σας στη στάση στα σαράντα  μέτρα βρίσκεται υπόγεια διάβαση. Με την διέλευση της  στα ογδόντα μέτρα  βρίσκεται η είσοδος των εγκαταστάσεων του Δήμου Καλλιθέας

ΜΕ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Ι.Χ.
Από Αθήνα

Στο τέρμα της οδού  Λ. Ελ. Βενιζέλου στρίβεται αριστερά στη οδό Λ. Ποσειδώνος.

Στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΑΝΑΡΙ  που θα συναντήσετε στρίβετε ΔΕΞΙΑ προς στις εγκαταστάσεις του ¨Beach Volley¨ και κάτω από τη γέφυρα της¨ Εσπλανάδας¨. Στα διακόσια μέτρα βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Δήμου Καλλιθέας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η εκδήλωση πραγματοποιείται
στα ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
που έχουν παραχωρηθεί στο ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 

You may also like...