Ήχος, κάμερα, κλακέτα: η ζωή μου χωρίς μοντάζ

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου

Ήχος, κάμερα, κλακέτα: η ζωή μου χωρίς μοντάζ

του Δημήτρη Μακρή

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μακρής, επί χρόνια μεταξύ των σκηνοθετών της ιστορικής εκπομπής “Carosello”, μοιράζεται με το κοινό την ιστορία μιας ζωής αφιερωμένης στην επιθυμία να αφηγηθεί την πραγματικότητα μέσα από την κάμερα.

“Δεν είμαι συγγραφέας, δεν είμαι αφηγηματογράφος, όχι, αυτό που μπορώ να πω το κάνω με την κινούμενη εικόνα… Είμαι απλώς ένας κινηματογραφικός σκηνοθέτης, τίποτα περισσότερο. Γιατί έγραψα το βιβλίο; Αιτία στάθηκε η πανδημία του Covid19, αποκλεισμένος από την ασθένεια και με ασαφή χρόνο διάρκειας δεν ήξερα τι να κάνω. Το τόλμησα. Αυτό που τόλμημα και την αιτία του θα δείτε στην πρώτη ταινία της παρουσίασης, στη μικρού μήκους “Αχνές από το Making of της Απολογίας”. Στη συνέχεια αντλώ από τη μεγάλη σκηνοθετική μου δουλειά στην εκπομπή της RAI, το αξεπέραστο σε ακροαματικότητα “Carosello”, όπως θα δείτε στη δεύτερη ταινία μικρού μήκους “Carosello: ένα ιταλικό φαινόμενο”. Στην τρίτη οπτική παρουσίαση θα δείτε την κινηματογραφική μου προσπάθεια να πω, να αναδείξω, ίσως και να στιγματίσω ορισμένες συμπεριφορές, συνήθειες, ανθρώπινες πολιτικές”.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της μιας οπτικής παρουσίασης και της επόμενης, με τη συμμετοχή της καθηγήτριας Gilda Tentorio του Πανεπιστημίου του Μιλάνου και της καθηγήτριας Ιωάννας Αθανασάτου, ιστορικού και θεωρητικού του κινηματογράφου.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, 6.30 μ.μ. – Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη

 

You may also like...