«Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)»

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της ανοιχτής συνεργασίας του με τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, λαμβάνει μέρος στο τιμητικό αφιέρωμα για τον Νομπελίστα συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλλο, που διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορίας του Σικελικού Θεάματος και τις εκδόσεις Καστανιώτη.

 

Αφορμή γι’ αυτή τη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 19.00 στην έδρα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών (Πατησίων 47) είναι η προσεχής πρεμιέρα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)» του Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά.

 

Το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει στην τιμητική εκδήλωση με την ανάγνωση τριών επιστολών του Ιταλού συγγραφέα, οι οποίες αποτελούν τρεις σταθμούς στη ζωή του:  Ο Πιραντέλλο νεαρός φοιτητής που ανοίγει τα φτερά του, ευάλωτος συγγραφέας που υποφέρει από οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, διεθνώς καταξιωμένος Νομπελίστας. Τις επιστολές διαβάζουν οι ηθοποιοί Θύμιος Κούκιος και Ελίνα Ρίζου, που παίζουν στην παράσταση «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)», η οποία κάνει πρεμιέρα στις 21 Φεβρουαρίου 2014.

 

Το τιμητικό αφιέρωμα συμπληρώνεται με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφικών τεκμηρίων για την οικογένεια του μεγάλου συγγραφέα με τίτλο «Οι Pirantello. Η οικογένεια και η εποχή της μέσα από εικόνες». 

 

 

   

 

You may also like...