Έτοιμη η 5η τοιχογραφία του ArtWalk 7! «Με αγάπη»

«Η τέχνη στον εσωτερικό χώρο μου φαίνεται πιο προσωπική. Εάν δημιουργήσω έναν πίνακα ζωγραφικής, αισθάνομαι ότι ανήκει περισσότερο σε εμένα, ενώ εάν δημιουργήσω στον δημόσιο χώρο, αυτομάτως το έργο τέχνης παύει να ανήκει σε μένα. Ανήκει στο περιβάλλον του και σε όλους», μας λέει η Elléna Lourens, η οποία ταξίδεψε από την Νότια Αφρική για να δημιουργήσει την πέμπτη τοιχογραφία του 7ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7 .

Η Elléna Lourens εμπνέεται από συναισθήματα. Με τα δικά της λόγια: «Προσπαθώ να συλλάβω ένα συναίσθημα ή ένα είδος ενέργειας και στη συνέχεια να βρω ένα είδος συμβολικής αναπαράστασης αυτού του συναισθήματος μέσα από ανθρώπινες φιγούρες». Ο μινιμαλισμός αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά των έργων της, καθώς αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο συμβολισμός που προκύπτει μέσα από τις φιγούρες που ζωγραφίζει και όσο πιο απλές είναι στην απεικόνισή τους, τόσο πιο αποτελεσματική η επίδραση που έχουν.

Για την συγκεκριμένη τοιχογραφία τα συναισθήματα που προσπάθησε να απεικονίσει είναι η οικειότητα και το ορμητικό πάθος. Η τρυφερότητα επίσης είναι ένα συναίσθημα που προσπάθησε να εξωτερικεύσει μέσα από το έργο της και ο ρομαντισμός, αν και ο ρομαντισμός είναι κάτι που προκύπτει και δεν το έχει εξ αρχής κατά νου, ίσως και λόγο της χαρακτηριστικής χρωματικής παλέτας που χρησιμοποιεί. Έτσι, γεννήθηκε η τοιχογραφία «Με αγάπη».

Θεωρεί ότι το κοινό που βλέπει μία τοιχογραφία στο αστικό τοπίο οφείλει και πρέπει να εκφράζει την άποψή του για αυτή, καθώς το έργο τέχνης βρίσκεται στο χώρο και στο καθημερινό τους περιβάλλον, ενώ ο καλλιτέχνης κάποια στιγμή θα αποχωρήσει από τον χώρο.

Στην Πάτρα, την κέρδισε η μορφολογία της πόλης με την ταυτόχρονη θέαση του βουνού και της θάλασσας και της θύμισε την πόλη της το Cape Town, αλλά και το γεγονός ότι ζούμε σε μία ασφαλή πόλη που μπορούμε να μετακινούμαστε παντού με τα πόδια. Σίγουρα θα επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον!

Όσον αφορά το ArtWalk, θαύμασε την προσπάθεια που καταβάλλεται από την δεμένη και έμπειρη ομάδα της Art In Progress και ότι όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται σε εθελοντική βάση από την κοινωνία των πολιτών.

 «Με αγάπη» λοιπόν, η 54η συνολικά τοιχογραφία του ArtWalk, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 1.

Περισσότερες πληροφορίες για την Elléna Lourens, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας προσκαλούμε να θαυμάσετε την 5η τοιχογραφία του ArtWalk 7 από κοντά!

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε:

 στην ιστοσελίδα μας www.artinprogress.eu,
στο Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) ή

το instagram (artinprogress.patras) (artwalk_festival).

You may also like...